Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Mladé naděje: Dorostenecké play-off i další kategorie

Mladé naděje: Dorostenecké play-off i další kategorie

Sezóna mládežnických družstev pokračuje i ve druhé polovině března. Play-off měli na programu dorostenci, kteří jeli ke dvojutkání do Havířova. Dvě vítězství zaznamenaly dorostenky a nechyběly ani turnaje elévů.

Dorostenci

Ve druhém kole vyřazovací fáze šli dorostenci na Torpedo Havířov. Na venkovním hřišti však nezaznamenali výsledky, které by stačily na postup do dalších bojů. První duel prohráli 2:7, zatímco druhý přinesl remízu. Nerozhodný stav ale ani přes heroické srovnání neznamenal pokračování ročníku a osmifinále play-off čeká Havířov.

Trenér Lukáš Paták ovšem vidí představení družstva pozitivně. „Přesto dobré zkušenosti pro náš mladý tým. Věřím, že se i díky tomu zlepšíme a bude nás to motivovat do další práce,” sdělil v pozápasovém hodnocení.

Dorostenky

Třetí místo tabulky si upevnily dorostenky, které si připsaly další dvě vítězství. Nejdříve došlo na výsledkově jasný úspěch, když Hattrick rozstřílel 7:2 Aligators. Své výkony korunovaly gólově především Nela Dlouhá (2+1) s Isabelou Petrskovskou (2+0). Kvalitní formu potom Brno potvrdilo proti Bulldogs – derby zvládly 2:1, opět díky brankám Dlouhé a Petrskovské.

Starší žáci A + B

Hattrick A zvládl obě svá představení v Lize starších žáků – skupině 6. Brňané slavil po měření sil s Troopers (7:4), přestože prohrávali 0:2 a 2:3. Díky slepeným trefám Samuela Urbana ze šestnácté minuty Hattrick odskočil a náskok již nepustil. Stejnou výhru zaznamenalo družstvo i proti Slovácku, kde naopak Hattrick vedl a soupeř marně dotahoval.

Zápasy se spoustou gólů pak má za sebou B-tým, jenž podlehl 5:10 Troopers Young Guns a 5:11 Škorpionům z Dubňan. Za Hattrick dal v součtu obou utkání pět tref a jednu asistenci Radim Tyll. Třikrát skóroval Karel Weiss.

Starší žákyně GA

Dva solidní duely absolvovaly starší žákyně GA, jež nastoupily proti klučičím soupeřům. Hattrick měl slušně rozehranou bitvu proti Slavkovu a vedl už 3:1, rival však potom otočil rychlými brankami a zajistil si klíčovou výhodu. Podařený vstup měly Brňanky i proti Troopers, také oni ale nakonec brali úspěch. I přesto je ale potřeba dodat, že holky Hattricku podaly obětavý výkon.

Mladší žákyně a elévové/elévky

Sada čtyř zápasů čekala na mladší žákyně, které se postavily týmům jako Židenice Girls, Bulldogs Brno, Znojmo nebo Gullivers. Stejnou porci dostaly i elévské týmy, a to také proti jihomoravským celkům. Kromě výběru přípravek se představila také sestava elévek.

Foto: Jiří Pavlík

Zpět na úvod