Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Fantastický úvod proti Sokolům! Hattrick vede v sérii

Fantastický úvod proti Sokolům! Hattrick vede v sérii

Další série play-down odstartovala pro florbalisty Hattricku. Druhé kolo bitev o udržení začalo na domácí půdě Pardubic, kde Brňané urvali velice důležité vítězství 7:4. Ve třetí části se však soupeř dotahoval a chvilku byla situace napjatá.

SOKOLI Pardubice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 4:7 (2:2, 0:3, 2:2)

Do branky šel Ondřej Kolajta, který se rozjel do vynikající formy v předchozí sérii play-down proti České Lípě. A fantasticky si vedl on i celý tým proti Sokolům, nad nimiž Hattrick uspěl 7:4. Brňané tak zaslouženě získali první bod série a mají o krok blíže k záchraně přes baráž.

Hattrick prokázal dobrý vstup do první třetiny a ujal se rychle náskoku 2:0. Do pauzy se ale skóre ještě dvakrát měnilo, tentokrát na straně hostů. Výraznější úprk na tříbrankový rozdíl ovšem předvedli Jihomoravané až v prostřední pasáži hry při vedení 5:2. Pardubicím navíc vstřelil Lukáš Kučera gól do šatny a vypadalo to, že hosté míří za jasnou výhrou.

Nicméně situace se přece jen trošku zamotala. Východočeští florbalisté se ničeho nezalekli a třetí třetinu odstartovali dost efektivně. Ve 46. minutě tak vedl Hattrick jen o jedinou trefu a doufal, že si opět přilepší. Drama ale nepřestávalo a svého soupeře svěřenci Jana Niznera zlomili až v poslední minutě utkání – konkrétně dvěma zásahy do prázdné.

Co se týče herního projevu, mělo Brno vesměs navrch. Hostující mančaft k tomu nezaváhal v klíčových momentech duelu a bude mít výsledkovou i psychickou výhodu do neděle. V poli podali parádní výkon Lukáš Kučera (2+2) s Tadeášem Grycem (2+1), přičemž první jmenovaný dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu.

Kučera tak po návratu z marodky ukazuje bombastické výkony. V superligovém play-down zatím stihl čtyři utkání, z nichž celkově nastřádal čtyři branky a dvě přihrávky. Tím potvrzuje, že jeho vydařená představení proti České Lípě nebyla náhodná.

Brňané napravili minulou porážku z haly v Dašické, kterou utrpěli na podzim v základní části. Tehdy mluvil výsledek 7:5 pro Sokoly. V superligové éře klubu jde o dosud nejvyšší vítězství nad Pardubicemi. Je sice fakt, že v říjnu 2019 si poradilo FBŠ s Východočechy také o tři góly (4:1), tentokrát se však podařilo dát ještě více tref.

Zároveň jde o druhou výhru nad Pardubicemi v řadě potom, co naposledy Hattrick doma zvládl vzájemnou bitvu 3:2. Zdali se bilance v neděli vylepší a tým posílí náskok v sérii, se ukáže na stejném místě od 17 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 9. Pakosta (Šmíd), 16. Černý (Petržela), 42. Petržela (Žáček), 46. Kučera (Prix) – 2. Gryc (Kučera), 4. Gryc (Juhaňák), 22. Lhota (Kučera), 24. Hronek Š. (Sládeček), 40. Kučera (Gryc), 60. Kučera, 60. Procházka. Střely: 27–21. Vyloučení: 0–2. Využití: 1–0. Diváků: 164. Rozhodčí: Sojka K., Sojka T.

Sestava

PardubiceHattrick
Haleš (Denemark) – Kaluža, Petr, Slabý, Klein, Prix, Smola – Pakosta, Zozulák, Kučera, Teichman, Nezval, Šmíd, Křinka, Savický, Petržela, Žáček, ČernýKolajta (Létal) – Jalový, Sládeček, Kůra J., Gryc, Dvořák, Suk, Kůra M. – Brom, Vlach, Hronek Š. – Kučera, Juhaňák, Lhota – Slezák, Kostka, Procházka – Bednář

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod