Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Holky Hattricku přetlačily Židenice s Hlukem, stále zůstávají na čele soutěže

Holky Hattricku přetlačily Židenice s Hlukem, stále zůstávají na čele soutěže

Další výsledkově povedené představení předvedly florbalistky Hattricku Brno. Na víkendovém turnaji v Rousínově získaly všech šest bodů a vedou druhou ligu žen o tři body před Uherským Brodem. Jejich hlavní soupeřky v boji o postup přitom dosud odehrály o jeden duel více.

Holky Hattricku se musely v rousínovské hale obejít bez bodové lídryně Lindy Hyksové. A absence nejproduktivnější hráčky byla poměrně znatelná. Hrstka diváků, zejména příznivců modrobílých barev, sledovala v zápase s Židenicemi festival zahozených šancí, který prolomila v deváté minutě Aneta Federselová a posunula ukazatel skóre na stranu Hattricku. Vedení Brňankám ovšem nevydrželo příliš dlouho, ve dvanácté minutě využila Kršková své pozice a přesnou ranou srovnala stav utkání.

Zápas se Židenicemi se pro modrobílé lámal až ve druhé části hry, kdy po brankách Sabiny Slovákové a Zuzany Wilczek odskočil Hattrick na vedení 3:1. „Není to moje oblíbená hala, a podle toho, jak nám to všem sjíždělo, tak nejsem jediná. Důležité jsou však dvě výhry,“ měla po turnaji jasno Vanda Fidrmucová.

Ve třetí třetině Hattrick už nepustil Židenice ke komplikaci výsledku a naopak ještě přidal další čtyři góly. Hattrick zkompletovala Zuzana Wilczek, trefila se i kapitánka Skřivánková a k asistenci přidala bod za trefu i Fidrmucová. „Pomohla mi skvělá souhra, která panuje v naší lajně. Ale těch branek mohlo být samozřejmě více,“ doplňuje útočnice.

Negativem pro výběr Petry Prouzové musí být fakt, že ve 29. minutě střídala kvůli zranění Tereza Ondrová. Do hry tedy nastoupila Melisa Poláčková. „Uvidíme, vypadá to na koleno při nějakém zákroku, takže budeme čekat, jak se to vyvine. Pro Mel to určitě bylo nepříjemné, ale věděly jsme, že Mel je velká posila. I přesto, že to bylo ve fázi, kdy se ještě něco mohlo se zápasem stát, rychle si sáhla na míček a zvládlo to,“ řekla po turnaji hrající trenérka Petra Prouzová.

Ve druhém duelu se opět dlouho skóre neměnilo. Hattrick do utkání nasadil kompletní tři útočné formace doplněné o dvě obranné dvojice, ale i přes řadu šancí se skóre v první části neměnilo. Až v šesté minutě druhého dějství se k míčku dostala pohotová Asfourová, která si věděla rady a poslal jej do sítě. „Výkon nebyl úplně špatný, ve druhém zápase jsme se rozjely až ve třetí třetině. První dvě části nám úplně nešly. Do dalšího turnaje musíme zapracovat na střelbě,“ pokračovala v hodnocení Fidrmucová.

Brankostroj Hattricku se naplno rozjel až v závěrečné pasáži zápasu, kdy se střelecky prosadila Prouzová a i přes snížení Náhlíkové, která využila nedůrazu brněnské defenzivy, se tým okolo kapitánky Skřivánkové nesesypal. O další gól se postarala Veronika Praxová a skóre uzavřela Vanda Fidrmucová. „Ve druhém utkání jsme dlouho hledaly cestu. Věděly jsme, že Brod má dobrou brankářku, která je dlouho držela. Dlouho nám trvalo, než jsme si na dvě tři rychlé přihrávky našly prostor k zakončení, takže jsme si tím trochu uvolnily ruce,“ řekla trenérka Prouzová.

„Přišlo mi, že spousta lidí spoléhá na Lindu, že nás vysvobodí z nesnází. Strašně dlouho to trvalo, než někdo sebral odvahu a vzal to na sebe. Většinou jsme měly tři doteky navíc, vůbec jsme nestřílely z osy. Výsledky sice naznačují, že to bylo relativně snadné, ale opak byl pravdou. Obecně si myslím, že to byl nejhorší dvojzápas v sezóně,“ nebrala si servítky Prouzová.

Hattrick po devatenácti soubojích zůstává na první příčce s tříbodovým náskokem na Uherský Brod. Do konce druhé ligy žen zbývá odehrát dva turnaje. Ten první přichází na řadu 3. dubna v Uherském Brodě, kde Hattrick čeká domácí výběr a Bulldogs Brno B.

Soutěž uzavře poslední turnaj pořádaný Shooters Beta v brněnské hale na Veterinární univerzitě. Tam Holky Hattricku narazí na Zlín Lions a Shooters Beta. K dobru však ještě zůstává neodehraný zápas se Spartakem Hluk, který pravděpodobně proběhne na jednom z následujících turnajů.

Statistiky

FBŠ Hattrick Brno – K1 Florbal Židenice Dragons B 7:1 (1:1, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky:
9. Federselová (Ondrová), 20. Slováková (Fidrmucová), 24. Wilczek (Prouzová), 29. Skřivánková, 32. Fidrmucová (Praxová), 35. Wilczek (Skořinská), 36. Wilczek (Skořinská) – 12. Kršková (Machová). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Grega, Kohoutek.

FBK Spartak Hluk – FBŠ Hattrick Brno 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky:
32. Náhlíková (Manová) – 19. Asfourová (Praxová), 31. Prouzová, 35. Praxová (Asfourová), 36. Fidrmucová (Praxová). Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Rozhodčí: Grega, Kohoutek.

Tabulka 2. ligy žen – skupina 6

#TýmZápasySkóreBody
1.FBŠ Hattrick Brno19105:3050
2.1. AC Uherský Brod20111:5047
3.Zlín Lions1982:5334
4.Bulldogs Brno B2083:7626
5.Shooters Beta2041:7118
6.FBK Spartak Hluk2047:8815
7.K1 Florbal Židenice Dragons B2244:14513
Zpět na úvod