Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Hattrick zpět na plac, pokračuje play-down s Pardubicemi

Hattrick zpět na plac, pokračuje play-down s Pardubicemi

Napjatá série o záchranu pokračuje. Florbalisté Hattricku si přivezli z Pardubic remízu 1:1 na zápasy, kterou chtějí doma strhnout na svoji stranu. Pokoří Brňané Sokoly a přiblíží se udržení v Livesport Superlize?

FBŠ Hummel Hattrick Brno – SOKOLI Pardubice
(26. a 27. března, SH Maloměřice, oba dny od 17.30)

Výsledky z prvního víkendu play-down přináší trochu smíšené pocity. Hattrick sice zvládl úvodní bitvu série výsledkem 7:4, na druhý pokus však neuspěl. A to ani přesto, že si po velkou část zápasu vedl velmi dobře a dotáhl souboj až k nájezdům. V nich měli Jihomoravané dokonce šanci rozhodnout a zvítězit, jenže Pardubice otočily a slavily skóre 6:5.

Teď se však situace razantně mění. Play-down pokračuje totiž v Brně, kde má Hattrick nejlepší podmínky pro to vrátit se zpět do vedení v sérii. Obě předchozí utkání ukázala, že mužstvo kolem trenéra Jana Niznera může být ve vzájemném měření hodně silné. 

Hattrick porazil Východočechy na domácí půdě už během základní části. Konečný stav byl 3:2 a šlo o první brněnskou výhru z domácí haly po dlouhé době. I to dává možnost navázat na něco, co se již dříve podařilo a je potřeba to udělat opět.

„Za prvními dvěma duely série se ohlížím rozhodně kladně. Dokázali jsme si vytvořit mnoho šancí a dobře jsme bránili. Akorát jsme ve druhém zápase dělali více individuálních chyb, které nás stály výsledek,” bilancuje brněnská opora Lukáš Lhota.

Domácí tým se navíc pilně připravuje, aby Pardubice znovu potrápil. „Platit na ně mohou nějaké další změny ve hře, jež nebudu prozrazovat. Určitě ale i naši skvělí fanoušci, kteří vytvořili parádní atmosféru v sérii s Českou Lípou,” nezapomíná Lhota na velkolepou podporu z tribun. Na každou domácí bitvu v play-down zavítalo zhruba 190 bouřlivých diváků.

„Nemusím mluvit ani o povrchu, který se Pardubičákům rozhodně líbit nebude,” dále předpokládá Lhota. Hattricku tedy pomáhá hned řada faktorů, jež mu mohou vysloužit na konci víkendu mečbol. Aby ho však Brňané urvali, musí v obou případech odejít z utkání vítězně.

Z Hattricku se v sériích o udržení daří Lukáši Kučerovi – právě on si připsal za pět soubojů stejný počet gólů a tři asistence navrch. Hned za ním se v bodování umisťuje Tomáš Brom s bilancí 4+3 anebo šestibrankový střelec Lukáš Jalový.

Pardubice se dosud spoléhaly především na Adama Šmída. Dvacetiletý snajpr se ovšem po bodových hodech ze série proti SKV zatím proti Hattricku spíše hledá. V předešlých dvou duelech vždy získal jenom jednu přihrávku. Kromě něj často hrozí Martin Zozulák (9+3) či Lukáš Prix (5+7).

Zavítáte na klíčové bitvy ročníku i vy? Hattrick hraje doma s Pardubicemi o víkendu 26. a 27. března, oba dny od 17.30. A pokud dvakrát zvítězí, zajistí si mečbol do dalšího průběhu série. Přidejte se k oficiální facebookové události ZDE a dejte vědět, že ve sportovní hale Maloměřice chybět nebudete!

Livesport Superliga

Play-down

FBŠ Hummel Hattrick Brno – SOKOLI Pardubice26. března | 17.30ONLINEVIDEO
FBŠ Hummel Hattrick Brno – SOKOLI Pardubice27. března | 17.30ONLINEVIDEO
Zpět na úvod