Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Druhá bitva v Pardubicích nedopadla, rozhodovaly nájezdy

Druhá bitva v Pardubicích nedopadla, rozhodovaly nájezdy

Sobota vyšla výborně, neděli ale zvládl rival. Ve druhém kole play-down Livesport Superligy triumfovaly Pardubice, které urvaly nejtěsnější možné vítězství v nájezdech. Hattrick přitom byl v dovednostní disciplíně poměrně efektivní.

SOKOLI Pardubice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 6:5pn (1:2, 3:2, 1:1 – 0:0)

Sestavu nasadil trenér Jan Nizner v podstatě beze změny proti sobotnímu duelu. Zahajovací sestava zůstala stejná, včetně rozchytaného Ondřeje Kolajty mezi tyčemi, a tým byl odhodlaný potvrdit náskok v sérii.

Brňané měli našlápnuto skutečně slušně. Sokoli se ale ani v těžkých momentech nevzdali, mač dospěl k nájezdům a v nich brali důležitý úspěch. Před pokračováním play-down tak platí stav série 1:1 na zápasy. Klíčové střílení proměnil Ivo Teichman v sedmé sadě nájezdů.

Skóre se během utkání přelévalo z jedné strany na druhou. Hattrick opět prokázal výborný start, dal úvodní dvě branky a po prvním dějství vedl. Pardubice však později otočily a týmy se přetahovaly o jedinou trefu. Nakonec tedy došlo na prodloužení, byť Brňané dávali na 4:3 i 5:4, a následně také na prohrané nájezdy.

Hattrick může zpětně mrzet divoký závěr druhé třetiny, kdy dal gól do šatny a mohl jít v lepším rozpoložení do zbytku duelu. Ovšem ještě před pauzou zahrozil Martin Zozulák a znovu srovnal. Podobně Východočeši odpověděli i na branku hostů ve třetí dvacetiminutovce.

Co se týče prodloužení, také v něm se objevovaly příležitosti. Pardubice několikrát chybovaly a nabídly jednu dvě zajímavé pozice Tomáši Bromovi, který však zaváhal. A když se nikdo střelecky neprosadil ani na opačném konci hřiště, odstartovaly nájezdy.

V dovednostní disciplíně se jelo sedm sérií, přičemž Hattrick hned čtyři pokusy proměnil. To samo o sobě není vůbec špatná statistika, jenže soupeř přece jen dal o nájezd více a těsný souboj urval pro sebe.

Skvěle hrál Jiří Juhaňák, jenž obdržel cenu pro nejlepšího florbalistu mužstva. Sám proměnil jedno trestné střílení a v normální hrací době dal dva góly. Bilanci 1+1 zaznamenal Lukáš Kučera, který tak pokračuje v sérii produktivních výkonů po návratu z marodky.

Jak se play-down bude vyvíjet dále, ukáže nadcházející víkend. Série se přesune do haly v Maloměřicích, kde Brňané mohou těžit z vynikající atmosféry a domácího prostředí. Hraje se v sobotu 26. a neděli 27. března, vždy od 17.30.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 18. Zozulák (Pakosta), 27. Prix (Zozulák), 33. Zozulák (Pakosta), 40. Zozulák (Prix), 51. Prix (Šmíd), RN Teichman – 4. Vlach (Brom), 4. Juhaňák (Kučera), 33. Kučera (Lhota), 39. Juhaňák (Sládeček), 47. Jalový. Střely: 27–22. Vyloučení: 2–2. Využití: 1–2. Diváků: 150. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč.

Sestavy

PardubiceHattrick
Haleš (Aubus) – Kaluža, Petr, Slabý, Klein, Prix, Smola, Pakosta, Zozulák, Kohoutek, Kučera, Teichman, Nezval, Šmíd, Savický, Petržela, Žáček, ČernýKolajta (Létal) – Jalový, Sládeček, Gryc, Dvořák, Suk, Kůra M. – Brom, Vlach, Hronek Š. – Kučera, Juhaňák, Lhota – Slezák, Kostka, Procházka – Bednář

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod