Bulletin k utkání #25
2. kolo PD: SOKOLI Pardubice
Top osmička pro juniory? Dojmy rozhodně pozitivní, zní z týmu

Top osmička pro juniory? Dojmy rozhodně pozitivní, zní z týmu

Umístění mezi nejlepší osmičkou republiky patří juniorům Hattricku. Ve čtvrtfinále sice už nestačili na velkého favorita Tatran Střešovice, dokázali ho však herně potrápit a ukázali sílu. Hodnocení ročníku tak vyznívá pozitivně, což potvrdil třeba i brankář Matěj Buršík.

Poslední víkend sezóny rozjeli Brňané na hřišti soupeře, kde jim chybělo přesnější zakončení. Inkasovali proto porážku 0:5 a museli se dobře připravit na domácí odvetu. Do ní nastoupili vydařeně, ale Střešovice postupně zapnuly a získaly vítězství 9:3.

„Zápas vypadal slibně a celkem se nám dařilo proměňovat naše šance. Potom jsme ale začali dělat zbytečné chyby a nestříleli jsme góly, které jsme mohli dát,” rozebíral brankář Hattricku Matěj Buršík. Pražané nakonec pokračují do semifinále, zatímco Brno se může těšit z účasti mezi osmičkou nejlepších družstev.

„Myslím si, že utkání bylo relativně slušně odehrané. Měli jsme dobrý nástup, na startu druhé třetiny jsme vedli. Takže to bylo fajn a plnili jsme, co jsme chtěli,” hodnotil trenér Marek Fiala. Pak ovšem přišla změna. „Bohužel postupem času se projevila šíře kádru a kvalita soupeře,” vypíchl brněnský kouč.

Junioři v letošním play-off vyřadili Olomouc a Pardubice. Zároveň ani proti Tatranu nepodali vyloženě špatný výkon a mohou být pyšní, jak celou sezónu zvládli. Už v jejím úvodu zvládli kvalifikační skupinu, čímž si zajistili účast v elitní skupině CE soutěže a spoustu kvalitních utkání.

„Hodnocení za mě zní určitě kladně. Skoro celou sezónu jsme odehráli s ročníky 2005 a 2006, tedy s dorostenci, a dostali jsme se mezi top osmičku. Proto výsledek vidím pozitivně,” ocenil Buršík.

Foto: Zonerama Michelifix

Zpět na úvod