Bulletin k utkání #10
Pohár Českého florbalu 2021: Start98 Kunratice
Lhota: Loni se moc nedařilo, chci se vrátit v plné síle

Lhota: Loni se moc nedařilo, chci se vrátit v plné síle

Velkou motivaci neskrývá nová posila Hattricku Brno. Do klubu přišel hostovat Lukáš Lhota z Liberce, jenž má ve dvaceti letech už skoro 60 superligových startů. Mladý bek odhaluje, proč se pro něho stal Hattrick volbou číslo jedna.

56 utkání, 19 gólů, 22 asistencí. Toto je Lhotova bilance v nejvyšší soutěži mužů, za kterou by se nemusel stydět ani leckterý útočník. A právě takto schopného hráče má nyní na svojí straně Hattrick před novým ročníkem Livesport Superligy. Stručnou představovačku nové posily jste si mohli přečíst ZDE.

Předchozí dvě sezóny skončily pro jihomoravský klub mimo play-off, což by mohl pomoct změnit svými dovednostmi i Lhota. Podaří se to?

Lukáši, jaké jsou důvody tvého příchodu do Brna?
Šel jsem do Brna studovat na Masarykovu univerzitu. Hlavně jsem chtěl opět udělat životní krok směrem dopředu a myslím si, že je důležité oprostit se od domácích pohodlností a vyrazit do světa. Získat nové zkušenosti, poznat nové lidi. Proto jsem se rozhodl pro Hattrick Brno, mám ambice hrát florbal na nejvyšší úrovni a dále se posouvat.

Co říkáš právě na zdejší prostředí, do něhož jsi přišel?
Prostředí je tady rozhodně hezké. Akorát mě trochu trápí povrch v domácí hale (úsměv), nicméně jinak je to fakt super. Mám okolo sebe fajn lidi a věřím, že to tak vydrží i do následujících sezón a celého působení.

Jak hodnotíš florbalové zázemí, o které se klub opírá?
Zázemí je parádní. Máme pěknou halu, až tedy na ten zmiňovaný povrch, který bych si možná přál trochu lepší (úsměv). Ale všechno je celkově opravdu fajn a z příchodu do Hattricku mám pouze ty nejlepší dojmy.

Jakým způsobem by ses popsal jako florbalista?
Do Liberce jsem přicházel z Jablonce nad Nisou, v podstatě jako neznámý hráč. Postupem času jsem si vybudoval v Liberci nějaké jméno a hrál jsem po boku Petra Kološe, což mi určitě dalo velkou florbalovou školu. V minulé sezóně se mi moc nedařilo – byl jsem zraněný a odehrál jsem asi polovinu zápasů. Právě to mě utvrdilo v tom, abych udělal krok dopředu. Chci zase být bodově nápomocný týmu a zužitkovat to právě zde v Brně.

Když jsi nastupoval proti Hattricku ještě jako soupeř, jak se proti němu hrálo?
Proti Hattricku jsem nikdy nehrál rád. Nikdy mi to nesedělo, protože jde o nepříjemný tým na napadání. Kdybych mluvil za Liberec, měli jsme to proti Brnu vždy těžké. Urvat aspoň bod nikdy nebyla samozřejmost. V uplynulých letech tak Liberec ztrácel s Hattrickem důležité body, což ho nakonec stálo postup do play-off.

V čem aktuálně vidíš své největší ambice v novém působišti?
Patří mezi ně posun v životě a určitě to, abych dobře plnil svoji roli. Chtěl bych mít bodově i herně co největší přínos pro mužstvo, aby dosáhlo na co nejvyšší umístění v tabulce superligy.

Zpět na úvod