Bulletin k utkání #10
Pohár Českého florbalu 2021: Start98 Kunratice
Máme novou posilu! Hattrick podepsal Lukáše Lhotu

Máme novou posilu! Hattrick podepsal Lukáše Lhotu

Perspektivního hráče se zkušenostmi ze superligy přivádí Hattrick Brno. Do jihomoravské metropole přichází na hostování obránce Lukáš Lhota, který dosavadní kariéru v nejvyšší soutěži zasvětil Liberci. Právě teď se ale rozhodl pro další krok kupředu.

Lukáš Lhota svůj severočeský původ nezapře. Dvacetiletý bek udělal první florbalové krůčky v Jablonci nad Nisou, kde nastupoval až do dorosteneckého věku. V posledním ročníku za Jablonec měl neskutečné statistiky v podobě dvaceti zápasů, 22 gólů a 33 asistencí.

Následovala sezóna 2017/18 a přestup do Liberce, za který Lhota pravidelně hrával juniorskou KB ligu. Vedle toho si připsal také premiérovou účast při duelu Livesport Superligy. Do ní ale pořádně nakoukl až v následujícím roce, kdy nasbíral solidních deset bodů (5+5). Z týmového hlediska však měl vždy smůlu, že mu s Libercem těsně unikalo play-off.

Co se týče celkových statistik v nejvyšší soutěži, má Lhota na kontě 19 tref a 22 přihrávek. Tato čísla přitom stihl v 56 zápasech, což není vůbec špatná bilance. V minulé sezóně se nová posila Brňanů střelecky prosadila třikrát – proti Black Angels, FBC Ostrava a zrovna i proti Hattricku.

Přes 180 centimetrů vysoký levák přichází do Brna nejen kvůli škole. Především má vysoké ambice, chce vyjít ze své komfortní zóny a ukázat, že má na to prosadit se i mimo známe prostředí. Nejen s touto motivací podepsal Lhota smlouvu s Hattrickem a věří, že jeho působení bude úspěšné.

Historicky první start za Hattrick si může klubový nováček odškrtnout už tento víkend. V neděli 15. srpna přijede do Maloměřic v rámci Poháru Českého florbalu prvoligový Start98 Kunratice. Jak se Lhota zkraje nového ročníku uvede?

Zpět na úvod