Bulletin k utkání #10
Pohár Českého florbalu 2021: Start98 Kunratice
Pohárový srpen: na koho Hattrick narazí?

Pohárový srpen: na koho Hattrick narazí?

Tradice se nemění ani letos. Stejně jako v minulých letech je srpen ve znamená Poháru Českého florbalu, který předchází začátku samotné Livesport Superligy. Florbalisté Hattricku přitom narazí na dobře známé soupeře z uplynulé sezóny.

Systém poháru opět přináší klasickou a vrcholovou část, přičemž Hattrick nebude chybět ve druhé jmenované. V ní ho čeká skupinová fáze proti prvoligovým soupeřům Startu98 a Jaroměři, ale i proti superligovým Pardubicím.

Rozlosování skupiny tak zůstává úplně stejné jako před rokem, kdy ale pohár zastavil covid. To nejvíce mohlo mrzet právě Brňany, kteří i díky kontumační výhře nad Sokoly obsadili první místo tabulky. Proto je jisté, že ani tentokrát nechtějí hrát podřadnou roli.

Na druhou stranu však prioritou stále zůstává superliga. „Pohárové zápasy bereme jako přípravná utkání. Cílem je si zahrát, dostat se co nejvíce do tempa a přetavit do hry věci, na kterých pracujeme v trénincích,“ řekl už dříve asistent trenéra Simon Šiška.

Vůbec poprvé naskočí Hattrick do poháru v neděli 15. srpna, kdy doma hostí kunratický Start. Nad ním v uplynulém ročníku zvítězil 13:2. Program bude pokračovat v pátek 20. srpna v Jaroměři, odkud si posledně svěřenci Marka Fialy odvezli výsledek 6:2. Generálkou před začátkem nejvyšší soutěže pak bude venkovní souboj s Pardubicemi v neděli 29. srpna.

Vrcholová fáze poháru má pět skupin, kdy z každé postupuje nejlepší dvojice rovnou do osmifinále. Šestnáctku nejlepších doplní nejúspěšnější týmy ze standardního pavouka. Pokud by tedy Hattrick do další části soutěže postoupil, čekala by ho od osmifinále klasická vyřazovačka na jeden zápas až do případného finále.

A že Brno dojde daleko, nemusí být vůbec nereálné. Příkladem může být nejen loňský úspěch ve skupině, ale třeba také roky 2017 či 2018. V obou z nich dokráčel Hattrick ještě jako prvoligový mančaft až do čtvrtfinále, kde nestačil na pozdější vítěze daných ročníků – Vítkovice, respektive Pardubice.

Zápasy ve vrcholové skupině Poháru Českého florbalu

DatumČasUtkání
15. 8. 202117.00FBŠ Hattrick Brno – Start98 Kunratice
20. 8. 202119.00TJ Sokol Jaroměř – FBŠ Hattrick Brno
29. 8. 202117.00SOKOLI Pardubice – FBŠ Hattrick Brno

Zpět na úvod