Bulletin k utkání #10
Pohár Českého florbalu 2021: Start98 Kunratice
Elitní florbal se vrací pohárem! O víkendu přijede tradiční rival

Elitní florbal se vrací pohárem! O víkendu přijede tradiční rival

Zbývá posledních pár dnů a florbal bude definitivně zpět! Už v neděli začíná Hattrick Brno svoji pouť Pohárem Českého florbalu, ve kterém na úvod potká prvoligový Start98 Kunratice. Na utkání s tradičním soupeřem se navíc mohou konečně přijít podívat i fanoušci.

Kdy naposledy mohli diváci přímo do haly na elitní florbal? V tuto chvíli už je to více než deset měsíců. Dlouhé období s prázdnými tribunami ale Hattricku uzavře již tento víkend. Pohárová premiéra je na programu v neděli 15. srpna od 17 hodin ve sportovní hale Maloměřice. Tedy na stejném místě, kde svěřenci kouče Marka Fialy odehrají i nadcházející sezónu Livesport Superligy.

Utkání se Startem98 vypadá jako skvělá šance opět přivítat příznivce na domácí půdě. Přece jen kunratický klub je rivalem, s nímž Hattrick v dřívější éře odehrál nespočet velkých soubojů. A to nejdůležitější – drtivou většinu z nich vyhrával. První velký milník se váže k postupu do první ligy, kdy Hattrick ovládl baráž na dva vítězné duely 7:0 a 6:3.

Spousta dalších utkání se konala v době, kdy obě mužstva hrála druhou nejvyšší soutěž. Celkově došlo na čtrnáct vzájemných zápasů, přičemž Hattrick jich opanoval dvanáct. Pouze v jediném případě se potom stalo, že by Pražané sebral jihomoravskému týmu všechny body. To se stalo 6. ledna 2018 při drtivém skóre 3:12.

Přestřelky, které Startu nevyšly

Hattrick ale Startu nadělil podobný kotel hned dvakrát. Například v únoru 2014 si odvezly Kunratice debakl 4:10 a o pět let později se musely v Maloměřicích smířit s ještě těžší porážkou 4:13. Vedle těchto výsledků se tak neztrácí ani loňské střetnutí v poháru, kdy Brňané roznesli protivníka 13:2. A podobně by si chtěli zastřílet i tentokrát.

Pohár Českého florbalu s sebou vždy nese neobvyklou atmosféru. Utkávají se týmy z různých soutěží a mohou se stát různá překvapení. Hattrick se jim chce vyvarovat, i když je pravda, že pohár považuje hlavně za kvalitní přípravu na superligu. Ve hře proto dostávají mnoho prostoru nové posily a mladí hráči – letos půjde o jména jako Lukáš Lhota nebo juniory Lukáše Suka, Štěpána Musila či Matěje Bednáře.

Vstup Hattricku do poháru zkrátka bude velmi zajímavý. Přidejte se k facebookové události ZDE a dejte vědět svým známým, že florbal jede naplno! Co se však týče přítomnosti diváků, musí fanoušci splňovat vzhledem k aktuálním nařízením vlády jednu z následujících podmínek:

Podmínky pro vstup diváků na zápas:
Negativní výsledek RT-PCR testu ne starší 7 dní,
Negativní antigenní test ne starší 72 hodin,
Absolvované očkování proti onemocnění covid-19: od aplikace 2. dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu uplynulo nejméně 14 dní / od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu nejméně 14 dní,
Doklad (lékařská zpráva) o laboratorně potvrzeném onemocnění covid-19, ne starší než 180 dní,
+ Diváci mají kromě toho povinnost mít po dobu utkání nasazenou ochranu úst = respirátor.
Zpět na úvod