Bulletin k utkání #10
Pohár Českého florbalu 2021: Start98 Kunratice
Můžeme se spolehnout i na extraligové zkušenosti, hlásí Prouzová

Můžeme se spolehnout i na extraligové zkušenosti, hlásí Prouzová

Příprava ženského týmu jede v plném proudu. Florbalistky Hattricku už příští měsíc naskočí do druhé ligy, které ještě předchází skupina poháru. Jak vzniká soupiska a co konkrétně hráčky čeká, představuje trenérka Petra Prouzová.

Brzy to již budou skoro dva měsíce, co brněnské ženy naskočily ke svým historicky prvním zápasům ve Znojmě. Na přípravném turnaji jim sice těsně utekly medailové pozice, nicméně od té doby na sobě tvrdě zamakaly. Letní příprava se tak pomalu chýlí ke konci a ostrá sezóna ukáže, jak na tom družstvo skutečně je. „S každým soupeřem sehrajeme v průběhu sezóny čtyři utkání, takže na jejich sledu ani rozlosování příliš nezáleží,“ sdělila trenérka Prouzová.

Co říkáte na dosavadní průběh letní přípravy?
Nebojím se tvrdit, že pro většinu hráček je takto koncipovaná letní příprava novinka. Složením se hodně blížila extraligovému modelu a do dalších let alespoň hráčky vědí, co je čeká. Zázemí pro přípravu jsme měli odpovídající. Vzhledem k tomu, že se tým skládal za pochodu a řada hráček nepochází z Brna, částečně plnily přípravu i individuálně, což není optimální, ale beru to jako startovní rok.

Už dříve jste prozradila, že se snažíte kádr doplnit. Podařilo se tak sehnat nové posily?
Dá se říct, že se tým rodil ve vlnách. Takřka hned po spuštění přišlo nějakých šest sedm hráček, poté jsme se dlouho drželi na nějakých třinácti čtrnácti a aktuálně v optimálním případě máme dvě gólmanky a čtyři pětky. Ovšem nedělám si iluze, že v tomto počtu budeme konstantně. V uplynulých deseti dnech však přišly hned čtyři florbalistky, jež v minulosti okusily v různé míře Extraligu žen. Nově jsme se doplnili o druhou brankářku, což nám všem vlilo optimismus do žil.

Jak hodnotíte rozlosování druhé ligy žen, do které naskočíte zhruba v půlce září?
Soutěž zůstává plus minus roky stejná. Letos ji oživí Uherský Brod, naopak některé z týmů, jež mají účastníky ve vyšších soutěžích, zmizely. S každým soupeřem sehrajeme v průběhu sezóny čtyři utkání, takže na jejich sledu ani rozlosování příliš nezáleží. Chceme se soustředit především na budování vlastní hry.

Ještě před ligou odehrajete na konci srpna skupinu poháru. Čím budou pro vás tato utkání důležitá?
Už dnes víme, že některé z nejzkušenějších hráček nebudou k dispozici. Alespoň se tak naskytne možnost ostatním hráčkám kádru, aby zažily konfrontaci s extraligovou Olomoucí a dalšími zástupci první ligy. Bude to určitě velká škola a tyto duely nám minimálně napoví, kdo si hlasitěji řekne o co nejpevnější místo v sestavě. Pro hráčky půjde o cennou zkušenost a měřítko, kam se dá florbalově jít.

Zápasy 1. kola Poháru Českého florbalu žen (SH Červená Voda)

DatumČasUtkání
28. 8. 202116.00FBŠ Hattrick Brno – Torpedo Havířov
28. 8. 202119.00FBC Intevo Třinec – FBŠ Hattrick Brno
29. 8. 202110.30TJ Jablonné nad Orlicí – FBŠ Hattrick Brno
29. 8. 202113.30FBŠ Hattrick Brno – FBS Olomouc
Zpět na úvod