Bulletin k utkání #27
Pohár ČF: AC Sparta Praha
Hattrick těsně podlehl v poháru Spartě, rozhodoval úplný závěr

Hattrick těsně podlehl v poháru Spartě, rozhodoval úplný závěr

Pohárová skupina měla dramatické rozuzlení. Hattrick předvedl další velmi dobrý výkon, když v přímém souboji o první místo nestačil na superligovou Spartu jen těsně 3:4. Rozdílová trefa padla v předposlední minutě duelu.

FBŠ Hattrick Brno – ACEMA Sparta Praha 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)

Do zahajovací formace nasadil Hattrick jako brankáře Filipa Létala a v prvním útoku nově naskočil Matěj Bednář. Brňané navíc opět předvedli bojovný výkon a ukázali velké nasazení, jež jim jenom o kousek nestačilo na remízu. Sparťané totiž gólem z předposlední minuty urvali nejtěsnější vítězství 4:3.

Skóre přitom otevřel Hattrick, a to už ve čtvrté minutě díky Vítu Máčkovi. Do konce úvodní třetiny se navíc nabízely další šance, kdy domácí mančaft nebyl daleko od toho, aby náskok navýšil. Sebejistě působil i Létal, který vychytal třeba samostatný únik sparťanů. Do prostředního dějství si tak udrželo Brno mírné vedení 1:0.

Nicméně Hattrick dílčího cíle dosáhl. Po pauze totiž využil přesilovku a navázal na parádní statistiku, když během tří pohárových utkání nastřílel hned sedm branek v početní převaze. Sparta však zabrala a do zápasu se vrátila dvěma trefami za sebou. Hattrick každopádně nic nevypustil a svojí snahou získal remízu 3:3 před závěrečnou třetinou.

Třetí fáze ale výsledkově vyšla lépe hostům. V předposlední minutě se dostal míček vepředu k Danielu Fišerovi, který ho silou vůle procedil za Létalova záda. Jihomoravané naneštěstí už neodpověděli a Sparta potvrdila první místo vrcholové skupiny.

Zato svěřenci trenéra Simona Šišky ví, že skončí buď druzí, nebo třetí. Rozhodne se podle závěrečného souboje skupiny Aligators–Chodov, v němž pokud Pražané uspějí, dostanou se právě před Hattrick. Všechny týmy pokračují do pátého kola Poháru Českého florbalu – skupina pouze určila, kdo připadne do které části vyřazovacího pavouka. Hrát se bude na konci října.

Další super představení ukázal Jonáš Kůra, jenž asistoval hned u tří gólů. Solidní formu stvrdil také Bednář díky dvěma brankám v utkání. První trefu po návratu do kádru Hattricku si připsal Máček. Měření sil také bylo poměrně vyhrocené – vykázán pryč ze střídačky byl člen trenérského štábu hostů Milan Garčar.

Co se týče soutěžních duelů, přichází teď hlavní část sezóny. Hattrick už v neděli 4. září vstoupí do základní části první ligy mužů, a to vyhroceným derby s Bulldogs. Dějištěm bitvy bude Starez Aréna Vodova, domů se pak Brňané vrátí 18. září proti Troopers.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Máček (Kůra J.), 24. Bednář (Kůra J.), 36. Bednář (Kůra J.) – 24. Andrášek (Dibelka), 31. Kareš (Velc), 37. Velc (Bláha), 59. Fišer (Bláha). Rozhodčí: Daniel Fišer, Lukáš Recht. Vyloučení: 3:4 + Garčar (OT). Využití: 2:0. Střely: 23:18. Diváků: 69.

Sestavy

HattrickSparta
Létal (Raška) – Gryc, Kůra J., Kůra M., Sládeček, Suk, Jelínek, Hájek – Bednář, Vlach, Máček – Brom, Fuchs, Zouhar – Dvořák, Lacina, David – RadaHejna (Norek) – Bartoš, Kolstrunk, Velc, Mühlfait, Košir, Fišer, Sedláček, Petráň, Čermák, Andrášek, Kareš, Krupička, Bláha, Dibelka
Zpět na úvod