Bulletin k utkání #27
Pohár ČF: AC Sparta Praha
Kdo ovládne pohárovou skupinu? Hattrick bude čelit Spartě

Kdo ovládne pohárovou skupinu? Hattrick bude čelit Spartě

Minule to vypadalo velmi slušně, ale jak to půjde tentokrát? Na další pohárový souboj se připravují florbalisté Hattricku, na které čeká superligová Sparta. Brňané se však nebojí, protože v dosavadních duelech vrcholové skupiny se vůbec neztratili.

Dva zápasy, třináct nastřílených gólů, čtyři body. Tak zní dosavadní bilance Hattricku, jenž porazil prvoligového nováčka Aligators 8:2 a dlouho se držel i na Jižním Městě proti Chodovu. Soupeř z Livesport Superligy nebyl o tolik lepší a bonusový bod za výsledek 6:5 musel vydřít v prodloužení. Potom, co všechny mančafty sehrály dvě utkání, tak náleží Brnu krásné druhé místo skupiny.

Právě teď se však dá očekávat vůbec nejtěžší zkouška vrcholové části. Na řadu přichází souboj se Spartou, která v minulém ročníku nebyla daleko od postupu do superfinále. Navíc má ve svých řadách matadory i mladé hvězdičky, jejichž mix dělá problémy každému protivníkovi. A co víc – sparťané dosud v poháru neklopýtli a patří jim čelo tabulky se šesti body. A je otázkou, jak proti rozjetému stroji obstojí svěřenci kouče Simona Šišky.

Je ale jasné, že v Hattricku panuje dobrá nálada. „Bylo fajn vidět, jak na tom jsme po velké obměně v zápasech, kde jsme si vyzkoušeli roli favorita i outsidera. Upřímně z toho mám dobrý pocit, i když si pořád trochu myslím, že pohár bere většina soupeřů spíše jako zpestření letní přípravy než opravdovou soutěž. Takže s nějakými velkými závěry jsem opatrný,” říká tahoun David Sládeček.

Co se týče Sládečka, nejen on byl v uplynulých utkáních oporou týmového výkonu. Navíc se mu dařilo také individuálně, když dal jeden gól a doplnil ho dvěma asistencemi. Ve statistikách se ovšem vede i dalším jménům – například Jonáši Kůrovi (3+2) nebo Marku Fuchsovi (2+1). Proti Aligators se třeba dvakrát trefoval Nikolas Zouhar, pro něhož šlo o premiérové branky mezi dospělými.

Nicméně sparťané nezůstávají pozadu. Příkladem budiž reprezentant Mikuláš Krbec, který v poháru stihl už tři trefy a stejný počet nahrávek. Stejnou bilancí se pyšní i Jiří Curney, jehož příchod do pražského klubu vzbudil velký zájem a očekávání napříč celou nejvyšší soutěží. Bodejť by ne – mnohonásobný bodový rekordman opustil Mladou Boleslav po devíti letech, a teď ho mimo jiné uvidí na prahu nového působení i fanoušci na brněnské půdě.

„Spartička. Myslím si, že máme program posledních čtrnáct dní fakt náročný, proto jsem zvědavý, jak se s tím popasujeme. Cíl se pro nás nemění – chceme dále pracovat na našem herním projevu a neřešit, kdo hraje proti nám,” vyzdvihuje Sládeček. Kdyby Brňané uspěli v normální hrací době, stanou se i celkovými vítězi vrcholové skupiny.

„Motivací do utkání by pro nás mohlo být vyhnout se dalšímu výletu v týdnu někam na sever. Uvidíme, jestli to bude stačit,” usmívá se osmadvacetiletý bek. Přijďte se kouknout na souboj Hattrick–Sparta i vy, hraje se v neděli 21. srpna od 16 hodin ve sportovní hale Maloměřice. Vstup je zdarma.

Pohár Českého florbalu

Vrcholová skupina
21. srpna 202216.00FBŠ Hattrick Brno – AC Sparta PrahaONLINEVIDEO
Zpět na úvod