Bulletin k utkání #27
Pohár ČF: AC Sparta Praha
Pohárové drama rozseklo prodloužení, Chodov přetlačil Hattrick

Pohárové drama rozseklo prodloužení, Chodov přetlačil Hattrick

Až přidaný čas musel rozhodnout, kdo se stane vítězem pohárového zápasu. Hattrick ve druhém střetnutí vrcholové skupiny těsně podlehl Chodovu, který se však na úspěch hodně nadřel. Brňané si tak připisují velmi cenný bod na půdě superligového mančaftu.

FLORBAL CHODOV – FBŠ Hattrick Brno 6:5p (1:2, 3:2, 1:1 – 1:0)

Trenér Simon Šiška sestavil prakticky stejnou zahajovací formaci jako v předchozím duelu proti Aligators. Jediným rozdílem byl post brankáře, kde Zdeňka Rašku nahradil Ondřej Kolajta.

Brňané dali do utkání veškerou bojovnost a nenechali mladému týmu Chodova ani chvilku klidu. Výsledek však nakonec vyzněl o něco málo lépe pro domácí celek, když v prodloužení rozhodl v jeho prospěch Ondřej Vošta. Bodu z horké půdy na Jižním Městě si ale Hattrick velmi cení a díky němu (aspoň prozatím) poskočil do čela pohárové skupiny.

V první třetině se dostal Hattrick do vedení 2:0 zásluhou Jonáše Kůry s Tomášem Bromem, nicméně domácí hráči celkem rychle snížili na kontaktní rozdíl. Chodov potom zabral v prostředním dějství, kdy otočil třemi brankami za sebou a Brno mělo co dělat. I díky početním převahám se ovšem hosté vrátili do hry a před třetím dějstvím platila remíza 4:4.

Ani závěrečná dvacetiminutovka výsledek nerozsekla, když se trefil Šimon Šmajda i Marek Fuchs. Prodloužení tak odstartovalo za stavu 5:5, které po zhruba minutě a půl ukončili hráči z Jižního Města.

Pro brněnské florbalisty každopádně šlo o jeden z nejvyrovnanějších zápasů s Chodovem za poslední roky. Naposledy muselo mezi oběma soupeři rozhodovat prodloužení na podzim 2019 v Maloměřicích, kde Pražané nakonec uspěli 8:7. Hattrick tak potvrdil svoji sílu a ukázal, že může potrápit každého protivníka.

Co se týče individuálních statistik, opět se dařilo Jonáši Kůrovi. Po minulém duelu s bilancí 2+1 se dvaadvacetiletý bek tentokrát předvedl jedním gólem a asistencí. Ještě lépe to střílelo Fuchsovi, jenž se v utkání prosadil hned dvakrát. Z týmového pohledu odvedl Hattrick parádní práci při přesilovkách, protože výhodu využil hned čtyřikrát ze čtyř možností.

Teď už stojí před Hattrickem pouze poslední zápas skupiny poháru, a to v neděli 21. srpna. Šiškovi svěřenci se vrátí do domácího prostředí v Maloměřicích, kde přivítají pražskou Spartu. Začínat se bude v 16 hodin a vstup pro diváky bude opět zdarma.

Utkání jste mohli sledovat pomocí těchto odkazů: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE.

Statistiky utkání

Branky a asistence: 19. Skřivánek (Matoušek), 27. Netrefa (Kafka), 28. Maxa (Ondrušek), 32. Maxa (Ondrušek), 45. Šmajda (Skřivánek), 62. Vošta (Kafka) – 12. Kůra J. (Brom), 18. Brom (Kůra M.), 35. Fuchs (Sládeček), 40. Slezák (Sládeček), 52. Fuchs (Kůra J.). Rozhodčí: Jan Beránek, Jaroslav Přibyl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:4. Střely: 35:28. Diváků: 65.

Sestavy

ChodovHattrick
Lupoměch (Hodík) – Šmíd, Doubek, Kolář, Slunečko, Bauer, Maxa, Komárek, Jambor, Novotný, Vošta, Netrefa, Ondrušek, Skřivánek, Matoušek, Kafka, Šmajda, Votava, HorkýKolajta (Raška) – Gryc, Kůra J., Kůra M., Sládeček, Suk, Jelínek, Rada – Slezák, Vlach, Máček – Brom, Fuchs, Zouhar – Morávek, Bednář, Dvořák – David
Zpět na úvod