Bulletin k utkání #23
26. kolo: FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Prohra a sešup, Hattrick je po posledním kole s Chodovem čtrnáctý

Prohra a sešup, Hattrick je po posledním kole s Chodovem čtrnáctý

Zápletka, která mohla skončit pro florbalisty Brna mnohem lépe. V posledním kole Livesport Superligy měli nakročeno k výhře nad Chodovem, nicméně hosté uspěli po otočce ve třetí třetině a poslali Jihomoravany na spodek tabulky. V boji o záchranu se Hattrick utká s Českou Lípou.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ FAT PIPE FLORBAL CHODOV 4:8 (2:2, 2:1, 0:5)

Hattrick vstoupil do duelu s brankářem Zdeňkem Raškou, jehož v defenzivě doplnil třeba i mladík Tadeáš Gryc. Brňané byli od začátku aktivnější a Chodov se těžko dostával do většího tempa, jenže výsledek i přesto vyzněl lépe pro hosty. Pražský tým díky superefektivní třetí části vyhrál nad Brňany 8:4 a podstatně zamíchal podobou play-down.

V souběžně hraném zápase totiž Královské Vinohrady překvapily Českou Lípu, a tak SKV přeskočilo právě Brno. Svěřenci kouče Jana Niznera se tedy sesunuli na poslední příčku Livesport Superligy a jejich protivníkem bude už zmiňovaná Lípa. Dlouho to přitom vypadalo, že Hattrick půjde na Sokoly Pardubice.

Do první dvacetiminutovky šli Jihomoravané sebevědomě a dvakrát vedli. Mužstvo z Jižního Města však vždy vyrovnalo, když odpovědělo na trefy Lukáše Jalového se Šimonem Hronkem. Také v následující fázi utkání podal Hattrick kvalitní výkon, i když se Chodov poprvé ujal náskoku 3:2. Dobrou pasáž potvrdili Brňané mezi 35. a 38. minutou, kdy znovu překlopili výsledek ve svůj prospěch.

Závěrečná třetina ale totálně převrátila skóre pro Chodov. Celek trenéra Davida Podhráského podle statistik vystřelil během třetího dějství devětkrát, přičemž uspěl hned v pěti případech. Právě obrovská efektivita stála za tím, že brněnští hráči ztratili dobře rozjetý souboj.

Stejně jako v předešlých dvou sezónách uzavřel Hattrick základní část na pozicích play-down. A úplně totožně jako v ročníku 2019/20 se FBŠ postaví České Lípě. Tehdy se stihla odehrát dvě utkání s bilancí 1:1 na zápasy, než přišel covid.

Podle umístění ovšem jde o zatím nejhorší výchozí pozici Hattricku po základní části. Zatímco loni obsadili Jihomoravané dvanácté místo, o rok dříve byli v tabulce třináctí. Týmu však určitě nechybí odhodlání zůstat mezi elitou, což bude chtít předvést v nadcházejících duelech.

Teď má Brno dva týdny volna, než se opět vrhne do florbalových bitev. Play-down má na programu úvodní dvojici utkání o víkendu 26. a 27. února, kdy se bude hrát v České Lípě. Série na čtyři vítězná klání se přesune do Maloměřic o týden později. Vedle toho zabojují o udržení Pardubice s Královskými Vinohrady.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Jalový (Brom), 12. Hronek Š. (Brom), 35. Kostka, 38. Hronek Š. (Jalový) – 10. Plíhal (Doubek), 16. Eremiáš (Bauer), 23. Komárek (Podhráský), 43. Eremiáš (Majer), 48. Eremiáš (Majer), 52. Komárek (Ondrušek), 53. Eremiáš (Majer), 54. Ondrušek (Komárek). Střely: 18–20. Vyloučení: 2–1. Využití: 1–1. Diváků: 78. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil.

Sestavy

HattrickChodov
Raška (Kolajta) – Jalový, Gryc, Suk, Juhaňák, Lacina, Hájek J., Hájek K. – Vlach, Brom, Hronek Š. – Lhota, Dvořák, Bednář – Slezák, Kostka, Procházka
Hodík (Šimůnek) – Komárek, Plíhal, Doubek, Vošta, Slunečko, Netrefa, Ondrušek, Řezáč, Skřivánek, Kafka, Bauer, Eremiáš, Majer, Balatka, Horký, Podhráský, Strnad

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod