Bulletin k utkání #23
26. kolo: FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Vítězný návrat: Holky Hattricku rozdrtily béčko Židenic

Vítězný návrat: Holky Hattricku rozdrtily béčko Židenic

Po více jak měsíci šly florbalistky Hattricku Brno zpět do hry. V městském derby nastoupily proti Židenicím B, s nimiž si poradily přesvědčivě 8:1. Díky tomu se svěřenkyně Petry Prouzové opět dotáhly na čelo druhé ligy žen, navíc se zápasem k dobru.

K1 Florbal Židenice Dragons B – FBŠ Hattrick Brno 1:8 (1:4, 0:4, 0:0)

Utkání bylo premiérou pro brankářku Melisu Poláčkovou, jež se připojila k družstvu na přelomu roku. Co se týče hry, Hattrick měl podle papírových předpokladů lepší vstup do zápasu a vytvořil si několik solidních šancí. Jako první se tak trefila Vanda Fidrmucová ve druhé minutě. Následně se však prosadily i Židenice po rychlém přechodu dopředu.

Nicméně od Židenic šlo o ojedinělou situaci. Hattrick stále měl hru pod kontrolou a Linda Hyksová se Zuzanou Wilczek zvyšovaly na pohodových 3:1. Těsně před koncem dějství ještě padl čtvrtý gól a brněnský souboj se vyvíjel jednoznačně. Vedení upevnil Hattrick také v prostřední části slepenými brankami Petry Prouzové a Lindy Hyksové.

Ve třetí třetině se utkání pouze dohrávalo. Florbalistky Hattricku si hlídaly rozdíl sedmi tref a snažily se pokračovat v tlaku. Další branky už však nepadly a ženy zaznamenaly jasné vítězství. Díky němu bodově dohnaly lídra tabulky z Uherského Brodu, a to Hattrick ještě má duel k dobru. V příštím kole, jež se hraje na konci února, se tak oba týmy poperou v přímém souboji o čelo.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 5. Zimolová – 2. Fidrmucová (Prouzová), 7. Hyksová, 10. Wilczek (Hyksová), 13. Wilczek (Hyksová), 20. Prouzová (Hyksová), 21. Hyksová (Prouzová), 23. Hyksová (Prouzová), 24. Slováková (Fidrmucová). Vyloučení: 0–1. Využití: 0–0. Diváků: 36. Rozhodčí: Eliáš, Pulda.

Sestavy

Židenice BHattrick
Černínová – Machová, Bosáková, Hudečková, Valentová, Opletalová, Midlochová, Zimolová, Juříková, HadlačováPoláčková (Ondrová) – Štěrbová, Skřivánková, Slováková, Schindlerová – Wilczek, Prouzová, Hyksová – Fidrmucová, Praxová, Asfourová

Rozhovory

Zpět na úvod