Bulletin k utkání #18
15. kolo: SOKOLI Pardubice
Infarktová koncovka! Hattrick zvládl důležitý souboj s Pardubicemi

Infarktová koncovka! Hattrick zvládl důležitý souboj s Pardubicemi

Klíčový úspěch bere Hattrick na domácí půdě. Brňané hostili Pardubice a potřebovali vyhrát, aby poslednímu týmu tabulky odskočili. Byl to tuhý boj, ale patnácté kolo Livesport Superligy nakonec dotáhli k výsledku 3:2.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ SOKOLI Pardubice 3:2 (2:1, 0:0, 0:1)

Po zranění Matěje Hronka šel do zahajovací sestavy Dominik Dvořák, zbytek formace zůstal stejný jako v předchozích duelech. A nejen to pomohlo Hattricku, aby souboj zvládl a oslavil konečné skóre 3:2. Díky němu se aspoň prozatím posunuli Brňané na desáté místo superligy, jež znamená předkolo play-off. K tomu odskočili posledním Pardubicím už na čtyřbodový rozdíl.

Domácí florbalisté začali utkání poměrně dobře. Tým držel solidní tempo a chodil do nebezpečných útoků. Jako první se ovšem trefili hosté z brejku, který proměnil Petr Černý. Ještě do konce první části však Brno obrátilo, a to zásluhou Šimona Hronka s Matějem Bednářem.

Prostřední třetina přinesla hned pět vyloučení, z toho tři na straně domácích. Hra se dost přiostřila a často to byla pro obě mužstva krutá bitva. Těsná výhoda Hattricku proto přetrvala až do konce dějství, stav zůstal stejný a nabízela se zajímavá zápletka do zbytku zápasu.

V úvodu třetí fáze vypadla časomíra a několik minut se musela znovu nastavovat. Pauza však Brňanům zřejmě sedla, protože když se hra opět rozjela, zvyšoval Hronek i s pomocí pardubické defenzivy už na 3:1. Později si Sokoli sice vybrali oddechový čas a v posledních třech minutách stáhli manko na jediný gól, jenže to hostům na body nestačilo.

Hattrick vyhrál v Maloměřicích poprvé od 23. února 2020, kdy přetlačil na domácí půdě Liberec. Zároveň jde o druhé domácí vítězství v řadě nad Pardubicemi, když brněnští hráči navázali na výsledek z haly Vodova. Niznerovi svěřenci navíc bodovali podruhé za sebou a přidali úspěch po bodu z minulého utkání s Libercem.

Premiérovou asistenci v Livesport Superlize dostal připsanou Tadeáš Gryc. Brněnský junior tak zpečetil svůj vydařený debut v nejvyšší soutěži. Stejným způsobem poprvé bodoval i Nikolas Zouhar (0+1). Druhou ligovou trefu mezi dospělými si potom připsal Matěj Bednář.

Nabitý florbalový týden bude pro mužský A-tým pokračovat v neděli 21. listopadu. Hattrick pojede do Prahy, kde se představí proti Bohemians. Duel startuje od 18 hodin v UNYP Areně.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 17. Hronek Š. (Gryc), 19. Bednář (Hronek Š.), 45. Hronek Š. (Zouhar) – 15. Černý, 58. Teichman (Pakosta). Střely: 17–14. Vyloučení: 3–3. Využití: 0–0. Diváků: 127. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil.

Sestavy

HattrickPardubice
Raška (Kolajta) – Jalový, Sládeček, Lhota, Kůra J., Gryc, Hájek, Suk – Brom, Vlach, Dvořák – Slezák, Juhaňák, Procházka – Bednář, Zouhar, Hronek Š. – KostkaHaleš (Aubus) – Petr, Slabý, Klein, Prix, Smola – Kaluža, Pakosta, Kohoutek, Kučera, Teichman, Nezval, Velc, Šmíd, Savický, Petržela, Rusin, Žáček, Černý

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod