Bulletin k utkání #18
15. kolo: SOKOLI Pardubice
Klíčová bitva v Brně! Přijedou poslední Pardubice

Klíčová bitva v Brně! Přijedou poslední Pardubice

Uprostřed týdne odehrají florbalisté Hattricku další důležitý zápas. Jen bod je dělí od posledních Pardubic, které ve středu přijedou do Maloměřic. Pokud ale Brňané v souboji uspějí, mohou poskočit na příčky zaručující předkolo play-off Livesport Superligy.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ SOKOLI Pardubice
(středa 17. listopadu, 13.00, SH Maloměřice)

Hattrick začal v předchozích kolech pravidelněji bodovat. Hned dvakrát zvítězil venku, což překazilo až minulé utkání na hřišti Black Angels. Pražané dominovali 11:5 a trestali chyby hostů. Svěřence kouče Jana Niznera kromě výsledku může mrzet absence Matěje Hronka, který odešel ze střetnutí s nepříjemným zraněním.

Jihomoravané se postupně zlepšují a posunuli se už na dvanácté místo tabulky. Duel se Sokoly ale bude nesmírně důležitý, protože opět může přeskupit pořadí kolem spodku superligy. Pardubice momentálně jsou poslední se ztrátou jediného bodu právě na Hattrick. Výhra by tak byla pro obě mužstva velkým povzbuzením.

Pardubice na čtrnácté pozici nemají ideální fazónu. Sebraly sice bod České Lípě o příčku nad nimi, v předešlých týdnech ovšem nestačily na rivaly jako Vítkovice, Black Angels nebo Chodov. Kromě Hattricku je navíc v dohledné době čeká další velký zápas s Otrokovicemi.

Obecně je situace od desátého po čtrnácté místo neskutečně nabitá. Desáté Otrokovice mají deset bodů, nicméně ode dna tabulky je dělí pouze tři body. Každý úspěch ve druhé polovině ročníku proto bude ještě cennější. Teprve devátá Ostrava má větší náskok, když aktuálně disponuje osmnácti body.

ZÍSKEJTE LÍSTKY ZDE

„Myslím si, že to bude zase převážně boj. Pardubice určitě přijedou s aktivním florbalem plným protiútoků a pressingu. Musíme se zaměřit především na klid v rozehrávce pod tlakem a pevnou obranu,” předpokládá útočník Tomáš Brom.

Pro Hattrick bude zásadní, aby napravil minulý vzájemný souboj. Zkraje sezóny zaváhalo Brno na východě Čech 5:7 a prohrálo s Pardubicemi již podruhé za sebou. Celkově však není bilance Hattricku proti sokolskému týmu vůbec špatná – z pěti pokusů se stalo pouze jednou, že by FBŠ odcházelo bez jediného bodu.

Cílem bude navázat a ideálně ještě zvýšit zisk z minulého domácího kola. Tehdy brněnští florbalisté urvali aspoň bod proti Liberci, od čehož se chtějí odrazit dopředu. Proti Pardubicím se jim nabízí skvělá možnost získat první domácí vítězství v ročníku. Právě poslední domácí úspěch Hattricku se datuje k výhře nad Pardubicemi při televizním utkání v prosinci 2020. Hrálo se ovšem v hale Vodova, ne na povrchu v Maloměřicích.

Podpořte i vy brněnské hráče, aby to tentokrát zase vyšlo! Na jejich zápas do SH Maloměřice můžete zajít ve sváteční středu 17. listopadu od 13 hodin. Lístky zakoupíte ZDE, k oficiální facebookové události se přihlaste ZDE.

Livesport Superliga

15. kolo

FBŠ Hummel Hattrick Brno – SOKOLI Pardubice17. listopadu | 13.00ONLINEVIDEO
Zpět na úvod