Bulletin k utkání #18
15. kolo: SOKOLI Pardubice
Bláznivý zápas pro Black Angels, Hattrick stačil do půlky utkání

Bláznivý zápas pro Black Angels, Hattrick stačil do půlky utkání

Venkovní série výher končí. Ve čtrnáctém kole Livesport Superligy podlehl Hattrick florbalistům Black Angels, kteří zvítězili o šest branek. Ještě v polovině utkání přitom drželi Brňané krok a nebyli daleko od remízového skóre.

BLACK ANGELS –⁠ FBŠ Hummel Hattrick Brno 11:5 (4:3, 4:2, 3:0)

Zahajovací formace Hattricku zůstala stejná jako v předchozím zápase. Na bod z domácího prostředí však nenavázala a Black Angels zaznamenali vysoký úspěch 11:5. Pražané tak vyhráli už popáté za sebou a potvrdili, že mají nejlepší formu ze všech týmů superligy. Brno i přes porážku zůstalo dvanácté se ztrátou dvou bodů na předkolo play-off.

V první polovině střetnutí držel Hattrick krok. Rivalové se předháněli v gólech, a přestože hosté vždy reagovali na trefy andělů, dlouho jim nedovolili větší náskok. Až ve 25. minutě se stalo, že Black Angels odskočili na 6:3 a zdálo se, že vezmou duel pod kontrolu. Svěřenci kouče Jana Niznera se ale nevzdali a brankami Dominika Dvořáka se Šimonem Hronkem se vrátili do boje.

Zhruba po polovině utkání se však výsledek začal opět přiklánět na stranu domácích. Velký podíl na tom měli zejména bratři Hanákové, kdy Tomáš měl bilanci 3+3 a Radek 2+3. Přesvědčivý výkon Black Angels znamenal, že si dokráčeli pro vítězství o šest gólů a pojistili si sedmou příčku soutěže.

Co Hattrick může těšit jako dílčí úspěch, je efektivita v přesilovkách. Ze dvou příležitostí vytěžil dvě branky zásluhou Tomáše Broma a Lukáše Jalového. Právě brněnský bek s číslem 8 byl vyhlášen nejlepším hráčem hostů, když skóroval celkem dvakrát. I nadále tak je nejproduktivnějším florbalistou klubu (7+9).

Od příchodu trenéra Niznera vyhrál Hattrick dva ze tří venkovních zápasů. Právě jediný, jenž doposud Brňané nezvládli, tak přibyl právě v neděli na půdě Black Angels. Jihomoravský tým zároveň ztratil statistiku dvou utkání v řadě, z nichž získal aspoň bod. Velkým negativem je, že měření sil nedohrál Matěj Hronek. Útočník ve třetí třetině utrpěl nepříjemné zranění kolene.

Zároveň se prodloužilo čekání na vítězství proti Black Angels. Naposledy Hattrick nad odvěkým soupeřem naplno bodoval před bezmála dvěma lety, a to při televizním souboji 7:3 ve Vodově ulici. Od té doby přišlo pět porážek za sebou. Zaváhání 5:11 navíc je druhou nejhorší prohrou v historii vzájemných duelů.

Statistiky může Hattrick napravit už ve středu 17. listopadu. Sváteční kolo odehraje na domácí půdě, kam zavítají Sokoli Pardubice. Východočeši se zatím nacházejí v podobné části tabulky a Brno je potřebuje porazit, aby si vytvořilo vyšší náskok. Hraje se ve speciální čas od 13 hodin, vstupenky získáte ZDE.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Burian M. (Hanák T.), 8. Hanák R. (Hanák T.), 12. Burian M. (Hanák R.), 17. Bouček (Svatoš), 25. Boček J. (Obuškevič), 25. Hanák T. (Hanák R.), 31. Hanák T. (Hanák R.), 34. Hromada (Boček J.), 47. Hanák T. (Bauman), 52. Hanák R. (Hanák T.), 58. Boček J. – 5. Jalový (Hronek M.), 9. Brom (Lhota), 14. Jalový (Brom), 27. Dvořák (Lhota), 28. Hronek Š. (Bednář). Střely: 32–16. Vyloučení: 2–3. Využití: 0–2. Diváků: 85. Rozhodčí: Furmánek, Šolc.

Sestavy

Black AngelsHattrick
Körber (Matiášek) – Straka, Obuškevič, Novotný, Ludvík, Bauman, Svatoš, Pícha – Boček M., Fryš, Burian, Kopecký, Čáslava, Hromada, Boček J., Bouček, Hanák R., Hanák T., RenčínRaška (Kolajta) – Jalový, Sládeček, Juhaňák, Lhota, Suk, Hájek, Dvořák – Vlach, Brom, Hronek M. – Slezák, Kůra j., Procházka – Bednář, Kostka, Hronek Š.

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod