Bulletin k utkání #18
15. kolo: SOKOLI Pardubice
Holky Hattricku zůstávají první, porazily Židenice B i Hluk

Holky Hattricku zůstávají první, porazily Židenice B i Hluk

Bilanci bez jediné porážky prodloužily Brňanky ve druhé lize žen. Holky Hattricku podruhé v sezóně přehrály židenický B-tým a Spartak Hluk, čímž si pojistily vrchol tabulky. Na druhý Zlín už mají náskok šesti bodů.

Rovnou o sedm branek rozstřílel Hattrick rivalky z rezervy Židenic. A to navíc s čistým štítem. Gólem a asistencí přispěla lídryně klubového bodování Linda Hyksová, stejnou bilanci měla také Jana Skořinská. Právě ona bodovala vůbec poprvé v ročníku a pomohla k důležité výhře.

Ve druhém zápase turnaje už byl rozdíl o něco těsnější. Hattrick málem přišel o nadějně rozehraný výsledek 3:0, když se soupeřky dotáhly na rozdíl jediné trefy. Ve třetí třetině však Brňanky opět posílily vedení a uzavřely dvojkolo s plným počtem bodů. V tabulce jim tak i nadále patří čelo o šest bodů před druhým Zlínem Lions. Uherský Brod spadl na třetí pozici.

„Obecně se nám v uplynulých dvou zápasech nedařilo do hry dostat taktické záměry, s nimiž jsme do nich vstupovaly. Stejně tak se nám příliš nevedlo zohlednit aktuální připomínky individuálního charakteru,“ shrnula trenérka Petra Prouzová. Podle ní družstvo mělo podobně jako minule potíže v koncovce.

Do úvodního duelu turnaje šlo béčko Židenic s defenzivními cíli. „Víceméně se spokojily s odpalováním míčku na půlku soupeře, praktikovaly osobní obranu a hru přerušovaly časté fauly, takže neměla žádné tempo,“ přiblížila trenérka Hattricku. Tři body považuje za splněnou povinnost, euforie žádná. „Potěšitelný je snad pouze fakt, že se poprvé v sezóně do střelecké listiny zapsaly Jana Skořinská, Natálie Růžičková a Lenka Matulová,“ ocenila.

Zato druhý souboj s Hlukem byl mnohem akčnější. „Spartak se snažil podnikat brejky, zatímco my jsme spalovali jednu šanci za druhou. A kdyby taktika nevelela presovat hluboko na útočné polovině, hned několikrát půjdu gólmance soupeře uznale poklepat na rameno. Podala skutečně velmi dobrý výkon,“ pokračovala Prouzová. Nakonec se ale přece jen projevila individuální kvalita Hattricku. I přesto, že si utkání v jistém okamžiku mírně zkomplikoval.

„Na druhou stranu se méně zkušené hráčky potřebují otřískat i v situacích, kdy se ocitnou mimo komfortní zónu. Oba zápasy nám ukázaly, v čem tým tlačí bota a na čem potřebujeme zapracovat. Doufám, že se v koncovce zase zvedneme,“ dokončila hodnocení Prouzová.

Druhá liga žen bude v rychlém tempu pokračovat i tento týden. V neděli 21. listopadu čekají Brňanky dva duely v Uherském Brodě, kde narazí na Uherský Brod a Bulldogs B.

Statistiky utkání

K1 Florbal Židenice Dragons B –⁠ FBŠ Hattrick Brno 0:7 (2:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Hyksová (Wilczek), 11. Macejáková (Asfourová), 17. Prouzová (Hyksová), 21. Skořinská (Heralová), 26. Růžičková (Wilczek), 33. Praxová (Fidrmucová), 39. Matulová (Skořinská). Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Plachý, Kohoutek.

FBŠ Hattrick Brno –⁠ FBK Spartak Hluk 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Wilczek (Prouzová), 8. Hyksová (Prouzová), 19. Praxová (Asfourová), 34. Hyksová (Prouzová), 37. Wilczek (Hyksová) – 23. Komárková (Sedlářová), 33. Náhlíková. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Rozhodčí: Kohoutek, Grega.

Zpět na úvod