Bulletin k utkání #13
Florbalové úterý: Ženy i muži hrají doma
Skvělé pasáže, ale konec v prodloužení. Dva body bere Česká Lípa

Skvělé pasáže, ale konec v prodloužení. Dva body bere Česká Lípa

Spoustu dobrých momentů ukázali florbalisté Hattricku, kteří doma přivítali Českou Lípu. Utkání pátého kola Livesport Superligy však nakonec rozhodovalo až prodloužení, v němž skórovali Severočeši při pětiminutové přesilovce.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC 4CLEAN Česká Lípa 6:7p (1:3, 3:0, 2:3 – 0:1)

V brance začínal Ondřej Kolajta, kterého doplnila zkušená jména jako David Sládeček nebo Matěj Kostka. Solidní výkon domácích nakonec stačil na bod za prohru po prodloužení, O které rozhodl v 64. minutě Slaný. Brňanům proto aktuálně náleží třináctá pozice superligy o bod před posledními Vinohrady.

Rozdílová chvilka nastala při pětiminutovém oslabení Hattricku, kdy šel na trestnou lavici Lhota. Jeho došvih po střele znamenal krev v obličeji hostujícího Radka Krajcigr a velkou výhodu pro Českou Lípu. Brno potom dlouho vzdoroval, v slibném úniku se objevil třeba Lukáš Vlach, jenže hosté přece jen urvali druhý bod.

Hattrick i přes porážku uměl diktovat tempo a připravil Lípě spoustu potíží. Ze strany Hattricku byla výborné druhé dějství díky třem brankám v řadě. Svěřenci kouče Marka Fialy díky nim otočili z 1:3 na 4:3 a mohli se v klidu připravit na závěrečnou dvacetiminutovku. V něm ale znovu zabrali i hosté a gólové manko dohnali.

Paradoxní byla situace před trefou Slezáka po polovině zápasu. Právě slovenský střelec si totiž předešlé dvě minuty odpykával vyloučení, nicméně hned potom naskočil do hry a zanedlouho slavil vyrovnání. Nejen tento dílčí úspěch pomohl, aby Brňanům doma zůstal aspoň bod.

Ještě ve třetí části navíc bojoval Hattrick o výhru v normální hrací době. Na skóre 5:4 upravoval Lukáš Jalový, avšak potom se karta obrátila ve prospěch soupeře. Domácí florbalisty může těšit zvládnutý konec třetí třetiny, kdy v šesti lidech zlepšil stav na 6:6 Matěj Kostka.

Co ovšem trvá dále, je vražedná statistika Radka Krajcigra. Českolipský snajpr řádil podobně jako v minulým společných duelech a měl bilanci 2+2. Individuálně se blýskl i zkušený matador Štěpán Slaný a nejlepší hráč na straně hostů Milan Tichý.

Šance zabojovat o první vítězství nového ročníku se nabízí tuto neděli. Hattrick vyrazí 3. října na Jižní Město, kde poměří síly s aktuálně osmým Chodovem. Měření sil startuje v 16.30.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 3. Slezák (Vlach), 27. Brom (Jalový), 35. Slezák (Brom), 40. Vlach (Kůra J.), 49. Jalový (Brom), 59. Kostka (Juhaňák) – 8. Slaný (Tichý), 17. Krajcigr (Tichý), 18. Vlček (Jirsa), 44. Krajcigr (Slaný), 50. Kouba (Krajcigr), 51. Tichý (Mlejnek), 64. Slaný (Krajcigr). Střely: 20–27. Vyloučení: 2 + Lhota 5–1. Využití: 1–2. Diváků: 206. Rozhodčí: Gavlas, Mikula.

HattrickČeská Lípa
Kolajta (Létal) – Lhota, Sládeček, Juhaňák, Jalový, Kůra J., Suk, Bednář, Kůra M., – Hronek M., Kostka, Slezák – Brom, Fuchs, Hronek Š. – Vlach, Procházka, Dvořák – KučeraChyna (Ponomarev) – Tichý, Mlejnek, Stárek, Slaný, Štěrba – Dzierža, Spilka, Kouba, Karel, Kopič, Jirsa, Krajcigr, Novotný, Vlček, Ekl, Brodský

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod