Bulletin k utkání #13
Florbalové úterý: Ženy i muži hrají doma
Dvojitá nálož florbalu, v úterý hrají doma ženy i muži

Dvojitá nálož florbalu, v úterý hrají doma ženy i muži

Pořádná florbalová show se chystá na úterý 28. září v Maloměřicích. Dopoledne odehrají druhé kolo poháru ženy Hattricku, na které naváže superligový tým mužů proti České Lípě. Jak hráčky i hráči výsledkově dopadnou?

Holky Hattricku naskočí ke svému duelu od 10.30. Ve druhém kole poháru je bude čekat Znojmo, se kterým se už potkaly v přípravném období. Tentokrát ale půjde o ostrý start proti týmu, jenž vede po čtyřech utkáních tabulku první ligy žen – skupiny východ. Aktuálně má Znojmo na kontě devět bodů.

Svěřenkyně trenérky Petry Prouzové však také zahájily ročník úspěšně. Na úvodním turnaji sezóny porazily Bulldogs Brno B i Zlín Lions, což je posunulo na druhou příčku o skóre ze vedoucí Uherský Brod. Pro Hattrick navíc je pohárová bitva o to prestižnější, že se uskuteční doma. „Na první domácí zápas se moc těším. Měla jsem to jako cíl před prvním kolem poháru – dovézt další utkání domů,“ ujišťuje kapitánka Brňanek Michaela Skřivánková.

Sen se tak naplnil a teď se Hattrick popere o postup s regionálním rivalem. „S týmem se poslední týdny na duel připravujeme a těšíme se na podporu minimálně našich blízkých,“ říká Skřivánková. Proti papírovému favoritovi však bude potřeba podat stoprocentní výkon. „Znojmo vnímám jako ambiciózní a poměrně mladý tým. Měly jsme možnost s nimi sehrát přátelské utkání na soustředění, takže zhruba víme, co očekávat,“ potvrzuje.

Kapitánka věří, že si diváci najdou cestu na zápas a pomohou Hattricku postoupit. „Myslím si, že by to mohl být hezký florbal. Navíc máme Znojmu co vracet, takže doufám, že celé družstvo je motivované minimálně jako já a bude se na co koukat,“ burcuje Skřivánková.

Po ženách se dostane ke slovu také A-tým mužů, který čeká páté kolo Livesport Superligy. Do Maloměřic tak přijede Česká Lípa a zabojuje s Hattrickem o první body sezóny. Severočeši totiž stejně jako Brňané zatím nezvítězili a nachází se ve spodní části tabulky. Zatímco svěřenci kouče Marka Fialy nestačili v minulém kole na Vítkovice, hráči Lípy dostali třináctku od FBC Ostrava.

„Je potřeba se zaměřit na zakončení. Ale myslím si, že ostatní týmy hrají trochu jiný styl, který nám více sedí. Naše obranná hra bude mnohem efektivnější,“ sdělil po porážce ve Vítkovicích brněnský hráč Tomáš Brom. A právě Česká Lípa je klub z podobné výkonnostní kategorie, jemuž může útok Hattricku výrazně zatopit.

ZÍSKEJTE VSTUPENKY NA ÚTERNÍ SUPERLIGU DOMA

Poslední vzájemné bitvy ovšem mluví proti Jihomoravanům. V uplynulém ročníku dvakrát uspěla Česká Lípa – na hřišti Hattricku 5:4 po prodloužení a u sebe doma 9:5. Velkou hrozbou byl hlavně Radek Krajcigr, jenž z obou zápasů vyšel s bilancí pět gólů a čtyři asistence. Už jen za to se brněnští florbalisté chtějí pomstít a vylepšit historické statistiky.

Přijďte v úterý 28. září do maloměřické haly i vy! A to jak na pohár žen, tak na superligu mužů. Pozvěte všechny přátele na oficiální facebookovou událost ZDE. Vstupné na ženy je pro všechny fanoušky zdarma, místo na superligový duel si můžete zajistit ZDE. Děti, které přijdou na utkání mužů v tričku nebo dresu Hattricku, mají vstup zdarma.

ZÍSKEJTE VSTUPENKY NA ÚTERNÍ SUPERLIGU DOMA

Florbalové úterý

FBŠ Hattrick Brno – TJ Znojmo

Pohár Českého florbalu žen28. září | 10.30ONLINE
FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC 4CLEAN Česká LípaLivesport Superliga mužů28. září | 14.00ONLINEVIDEO
Zpět na úvod