Bulletin k utkání #13
Florbalové úterý: Ženy i muži hrají doma
Fantastičtí junioři! Hattrick opět patří mezi českou elitu

Fantastičtí junioři! Hattrick opět patří mezi českou elitu

Skvělým úspěchem dopadla kvalifikace o KB ligu pro juniory Hattricku. Svěřenci kouče Jana Niznera zvládli poslední dva zápasy a před svými diváky oslavili postup mezi dvanáctku nejlepších z celé republiky.

Brňané udělali důležitý krok ke kvalifikaci už v sobotu večer, kdy porazili venku 7:5 Zlín Lions. Hattrick nastoupil do zápasu lépe, potom se mu však soupeř vyrovnal a klíčová byla poslední třetina. Během ní se Hattrick vrátil do tempa a třemi góly Šimona Hronka urval vítězství.

K přímému postupu ale bylo zapotřebí zvládnout i nedělní derby s Gullivers. V Maloměřicích se ujal vedení Hattrick díky Tadeáši Grycovi v sedmé minutě, do konce prvního dějství se domácí trefili ještě dvakrát. Hattrick si nakonec zajistil náskok o tři branky, který protivník už nesmazal a padl 4:7. To znamenalo první příčku kvalifikační skupiny a jistotu elitní KB ligy juniorů.

„Docela se nám povedl začátek a vytvořili jsme si náskok, který jsme drželi celou dobu. Prostě jsme to urvali srdíčkem,“ těšilo střelce Hattricku Matěje Bednáře. Týmu se přesto nevyhnula některá zaváhání – například ve druhém dějství, kdy se Gullivers dotáhli na kontaktní rozdíl. „Míváme problém, že když dostaneme gól, úplně zbytečně přestaneme hrát. Musíme to zlepšit,“ uvědomoval si.

Jelikož se hrálo skutečně o všechno, byly některé situace i poměrně vyhecované. „S Gullivers a brněnskými týmy obecně to bývá vždy vyhrocené. A myslím si, že to k tomu patří,“ vyzdvihl útočník s číslem 6 na dresu. Dokazují to i vyloučení, k nimž občas docházelo. „Šel jsem pro balónek, protože jsme měli rozehrávku, a stál mi jejich hráč v cestě. Trochu jsem ho požďuchl a skočil na zem,“ vylíčil třeba své dvouminutové vyloučení Bednář.

Právě Bednář se pod rozhodující výhru podepsal asistencí a brankou z trestného střílení. V této disciplíně se navíc objevil hned dvakrát, nicméně druhý pokus mu nevyšel. „Při druhém nájezdu jsem viděl, že gólman měl místo mezi nohama. Předtím jsem mu to dával nahoru, tak jsem to tentokrát zkusil dolů. Jenže střelu si pohlídal,“ popisoval.

Aktuálně však převažuje radost z postupu mezi nejlepších dvanáct týmů Česka. Ty se budou utkávat v základní části KB ligy juniorů, která se považuje za elitní soutěž této kategorie. Už teď je jasné, že Hattrick narazí na soupeře jako Mladá Boleslav, Vítkovice nebo Chodov. „Postup byl určitě cílem. Těšíme se moc a doufám, že se nezopakuje loňský rok, kdy se vše zavřelo a nemohli jsme si KB ligu zahrát,“ řekl Bednář.

Kompletní složení soutěže bude známo až po kvalifikační baráži. Její zápasy jsou na programu o víkendu 2. a 3. října.

Kvalifikační skupina D

#TýmSkóreBody
1.FBŠ Hummel Hattrick Brno42:2412
2.Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 40:3312
3.Zlín Lions 38:379
4.TJ Slovan Havířov 26:503

Výsledky 3. víkendu kvalifikace

Zlín Lions – FBŠ Hummel Hattrick Brno 5:7 (2:3, 3:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 
8. Vodica (Strouhal), 12. Pavelec (Vodica), 22. Vít (Blažek), 28. Pavelec (Pechura), 40. Jiříček (Pavelec) – 4. Nevěděl (Zouhar), 18. Umlášek (Tretina), 20. Hronek (Bednář), 37. Lank (Hronek), 44. Hronek (Bednář), 55. Hronek (Bednář), 60. Hronek. Střely: 22–28. Vyloučení: 2–0. Využití: 0–0. Diváků: 35. Rozhodčí: Petr Števček, Radek Števček.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 7:4 (3:1, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky:
 7. Gryc, 11. Bednář, 20. Umlášek, 21. Musil (Bednář), 42. Zouhar, 46. David (Korba), 58. Zouhar – 8. Kos (Konrád), 34. Synek (Novotný), 39. Jedlička (Konrád), 48. Konrád (Kouřil). Střely: 20–23. Vyloučení: 3–1. Využití: 1–1. Rozhodčí: Tomáš Humeňanský, Michal Minařík.

ROZHOVOR: KRYŠTOF SEVERA

Zpět na úvod