Bulletin k utkání #13
Florbalové úterý: Ženy i muži hrají doma
Překvapení se nekonalo, Hattrick nestačil Vítkovicím

Překvapení se nekonalo, Hattrick nestačil Vítkovicím

Jasný výsledek pro vicemistra soutěže. Ve čtvrtém kole Livesport Superligy nestačili florbalisté Hattricku na vicemistra z Vítkovic, který si udělal komfortní náskok už během první třetiny. Utkání nakonec dopadlo vysokým rozdílem.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 15:3 (6:0, 3:3, 6:0)

V zahajovací sestavě byl jako brankář Filip Létal, který měl před sebou formaci kolem kapitána Marka Fuchse. Ta měla stejnou podobu jako minulý týden doma proti Bohemians, nicméně tým si nakonec vyžádal změnu. Ještě v prvním dějství nahradil Létala mezi tyčemi Ondřej Kolajta, který vydržel až do hořkého konce v podobě porážky 3:15.

Vítkovice de facto rozhodly už v první třetině, kterou ovládly jednoznačně 6:0. Právě po páté trefě došlo ke střídání brankářů, přičemž skóre se měnilo i nadále. Prostřední dějství se ale Hattricku skutečně vydařilo a Brňané drželi s velkým favoritem krok. Druhou třetinu tak zvládli 3:3, když se postupně střelecky prosadili Tomáš Brom, Šimon Hronek a Jakub Procházka.

Závěrečná část zápasu ale opět vyšla v plné palbě Ostravanům. Hattrick inkasoval dalších šest branek, jež naklonily výsledek ještě více na stranu domácích. Vítkovice měly hned dva třígólové střelce v Marku Bräuerovi s Adamem Delongem, přičemž se dařilo i Matyáši Šindlerovi (2+2) či Adamu Zubkovi (1+3). Svěřenci Pavla Bruse si tak vybojovali čtvrtou příčku superligy, zatímco Hattricku patří předposlední místo o skóre nad Královskými Vinohrady.

Pro Hattrick jde papírově o dosud nejhorší start do základní části Livesport Superligy. V obou předchozích ročnících měli svěřenci Marka Fialy po čtyřech utkáních vždy už aspoň jeden bod. Na druhou stranu je potřeba dodat, že bojovat ve Vítkovicích je vždy hodně náročný los – obzvlášť když domácí jsou úřadující vicemistři nejvyšší soutěže.

I když výsledek vypadá jako velký výprask, jsou drobnosti, které mohou Hattrick těšit. Například to, že se na jeho gólech podíleli tři různí střelci a hosté ukázali, že jejich ofenziva může být proti jiným soupeřům dost nebezpečná. Paradoxně šlo o nejvyšší počet vstřelených gólů Hattricku na Dubině od postupu do superligy – v minulých dvou případech Brňané vždy skončili na jediné trefě.

Hattrick by ovšem měl na neúspěch rychle zapomenout a dívat se na další duel. V úterý 28. září od 14.00 se utká doma s Českou Lípou, čemuž předchází druhé kolo poháru žen proti Znojmu od 10.30. Pozvěte všechny přátele na oficiální facebookovou událost ZDE. Vstupné na ženy je pro všechny fanoušky zdarma, místo na superligový duel si můžete zajistit ZDE. Děti, které přijdou na utkání mužů v tričku nebo dresu Hattricku, mají vstup zdarma.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Hubálek (Vítovec), 7. Čonka-Skyba (Bräuer), 8. Zubek (Šindler), 11. Delong (Gattnar M.), 11. Gattnar R. (Matejčík), 20. Gattnar R. (Vítovec), 27. Bräuer (Palčinský), 34. Šindler (Gattnar M.), 36. Bräuer (Palčinský), 44. Delong (Zubek), 46. Bräuer (Čonka-Skyba), 50. Delong (Zubek), 57. Hubálek (Šindler), 59. Šindler (Zubek), 59. Sidunov (Vítovec) – 24. Brom (Jalový), 30. Hronek Š. (Brom), 32. Procházka (Vlach). Střely: 30–16. Vyloučení: 1–3. Využití: 3–0. Diváků: 90. Rozhodčí: Pavel Hála, Vladimír Hála.

Sestavy

VítkoviceHattrick
Souček (Jasiok) – Hatala, Hubálek, Vítovec, Besta, Kaleta, Čonka-Skyba, Gattnar M., Gattnar R., Sidunov, Šindler, Bräuer, Zubek, Palčinský, Delong, MatejčíkLétal (11. Kolajta) – Lhota, Kostka, Jalový, Juhaňák, Kůra M., Dvořák, Suk, Hronek M., Slezák, Fuchs, Brom, Hronek Š., Vlach, Procházka, Kučera

Sestřih utkání

Rozhovory

Pozvánka na úterý 28. října

Zpět na úvod