Bulletin k utkání #13
Florbalové úterý: Ženy i muži hrají doma
Vynikající úvod žen, zničily B-tým Bulldogs a zdolaly Zlín

Vynikající úvod žen, zničily B-tým Bulldogs a zdolaly Zlín

Nejlepší začátek, jaký si holky Hattricku mohly přát. Při historické premiéře ve druhé lize žen získaly Brňanky plný počet bodů díky dvěma vítězstvím. Na turnaji v Hluku si poradily s buldočkami a zvládly i duel se Zlínem.

V průběžné tabulce druhé ligy se Hattrick vyšvihl na druhou příčku. Lepší je pouze Uherský Brod, který je na čele díky vyššímu rozdílu skóre. Ani svěřenkyně Petry Prouzové na tom však nejsou vůbec špatně, když ze dvou utkání mají gólovou bilanci 12:5. Rezervě Bulldogs Brno nadělil Hattrick výsledek 7:1, zatímco se Zlínem Lions uspěly ženy jen těsně 5:4.

„Byly to naše první zápasy, takže ze začátku byla trochu nervozita. Ale myslím si, že jsem se s tím skvěle popraly a odvezly si krásných šest bodů,“ hodnotila útočnice Aneta Federselová. Právě ona skórovala proti buldočkám a v obou duelech měla po jedné asistenci. „Osobně se mi hrálo velmi dobře a myslím si, že jsme si v lajně sedly. Nějaký ten gól taky spadl, takže jsem ráda,“ dodala s úsměvem.

Do čela týmového bodování se dostala Linda Hyksová díky šesti brankám a třem asistencím. Za ní je s bilancí 2+1 Zuzana Wilczek, kterou doplňuje tříbodová Federselová (1+2). Mezi střelkyně se zapsaly i Veronika Praxová, Michaela Skřivánková či Anna Finková.

K turnaji se vrátila i trenérka Hattricku. „Úvodní zápas sezóny je vždy úvodní zápas… Směs trémy a očekávání, což byly průvodní jevy, které nás provázely celou první třetinu s Bulldogs,“ vystihla Prouzová. Právě ke konci dějství se soupeř nadechl k zřejmě jedinému odporu. „Ten vzal za své přibližně v polovině utkání, kdy jsme odskočily do třígólového vedení. Od té doby tým zcela kontroloval vývoj,“ těšilo ji.

Podobný průběh měl i druhý zápas se Zlínem, jenž přinesl drtivý nástup do druhé části hry. „Postupně se podařilo odskočit až na 6:1. Paradoxně jednu z branek rozhodčí potvrdili buly, ale nenahlásili ji, a tak konečný výsledek zněl 5:4. Některé věci člověk i po dvaceti letech zažije poprvé,“ líčila Prouzová.

Tabulka 2. ligy žen – skupiny 6

#TýmSkóreBody
1.

1. AC Uherský Brod

16:06
2.FBŠ Hattrick Brno12:56
3.Zlín Lions17:63
4.Bulldogs Brno B5:111
5.FBK Spartak Hluk4:101
6.Shooters Beta0:00
7.K1 Florbal Židenice Dragons B1:230

Závěr byl lehce hektický, Hattrick ale těžké chvíle prověřily a tým si došel pro vítězství. „V úvodních utkáních jednotlivé pětky či hráčky víceméně splnily svoji roli. Zároveň jsem získaly i určitý přehled o síle soupeřů, v tomto směru mě osobně nic nepřekvapilo. Zápasy bereme jako další odrazový můstek pro posouvání naší hry,“ dodala trenérka k výkonům družstva.

Další duel čeká holky Hattricku už příští týden. Ve druhém kole Poháru Českého florbalu přivítají doma TJ Znojmo. Hrát se bude před superligovým zápasem mužů v úterý 28. září. Vítěz tohoto souboje postoupí do třetího kola soutěže, kde narazí na úřadující mistryně Extraligy žen z Vítkovic.

Výsledky 1. turnaje 2. ligy žen

Bulldogs Brno B – FBŠ Hummel Hattrick Brno 1:7 (1:1, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky:
 12. Poláková – 7. Federselová (Hyksová), 17. Hyksová (Federselová), 22. Wilczek, 22. Finková (Praxová), 25. Hyksová (Růžičková), 27. Hyksová (Slováková), 35. Hyksová (Wilczek). Vyloučení: 0–0. Využití: 0–0. Rozhodčí: Petr Vystrčil, Šimon Sekula.

FBŠ Hattrick Brno – Zlín Lions 5:4 (1:1, 4:1, 0:2)
Branky a nahrávky:
 11. Skřivánková (Fidrmucová), 14. Hyksová (Federselová), 14. Wilczek (Hyksová), 17. Hyksová, 21. Praxová (Hyksová) – 7. Machů (Vaněčková), 26. Machů (Valášková), 32. Lukovicsová (Ponížilová), 36. Krajčová (Machů). Vyloučení: 0–0. Využití: 0–0. Rozhodčí: Martin Hudeček, Šimon Sekula.

Zpět na úvod