Bulletin k utkání #13
Florbalové úterý: Ženy i muži hrají doma
Ženy podlehly v druhém kole poháru Znojmu

Ženy podlehly v druhém kole poháru Znojmu

O postup do třetího kola Poháru Českého florbalu hrály ženy Hattricku. Doma v Maloměřicích nastoupily proti Znojmu, které zatím vede tabulku první ligy žen. A také potvrdily roli favoritek výsledkem 4:0.

FBŠ Hattrick Brno – TJ Znojmo 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Otevírací trefu utkání dávalo Znojmo, které se prosadilo kolem poloviny prvního dějství. Tento výsledek navíc vydržel až do jeho závěru, a proto Hattrick zůstával stále na dostřel. Ve druhé třetině ale přidaly hostující florbalistky další góly, jež pojistily náskok. Třetí třetina už vypadala pro Brňanky lépe a dokázaly protivníka slušně potrápit. Konečné skóre však znělo 4:0 pro hosty. 

Za hostující tým se dvakrát prosadila Daniela Cihlářová. Kromě ní se střelecky dařilo i Natálii Kobylíkové s Eliškou Willmanovou. Znojmo se tak v příštím kole poháru utká s mistrovskými Vítkovicemi, zatímco Hattrick při premiérové sezóně dosáhl na druhé kolo. I to však je pro klub skvělý výsledek, od něhož se dá odrazit do budoucna.

Vůbec poprvé oblékla dres Hattricku Nataly Krejčí Asfourová, která má na kontě řadu velkých zápasů a zkušeností z vrcholového florbalu žen. Hned v řadě situací navíc podržela družstvo povedenými zákroky Tereza Ondrová na postu gólmanky. Znojmo ale prokázalo kvalitu a potvrdilo, proč v druhé nejvyšší soutěži zatím okupuje pozici lídra.

Nejlepší florbalistkou utkání na straně domácích byla zvolena Zuzana Wilczek. Útočnice Hattricku sice nakonec neskórovala, přesto se hned několikrát dostala do dobrých šancí a pouze málo jí chybělo k trefě. Holky Hattricku ale nemusí smutnit, protože další zápasy druhé ligy žen je čekají již brzy. V sobotu 16. října hrají turnaj v brněnské hale SportPoint, kde vyzvou Spartak Hluk a Židenice Dragons B.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 7. Kobylíková, 16. Cihlářová (Kobylíková), 21. Cihlářová (Willmannová), 45. Willmannová (Prokešová). Vyloučení: 1–0. Využití: 0–0. Diváků: 121. Rozhodčí: Gotschim, Lošťák.

Sestavy

HattrickZnojmo
Ondrová (Šaferová) – Heralová, Skřivánková, Růžičková, Slováková, Schindlerová – Federselová, Wilczek, Asfourová, Fidrmucová, Skořinská, Tranová, Finková, Praxová
Krulová (Šplíchalová) – Kobylíková, Willmanová, Dibelková, Cihlářová, Nesnídalová, Reischlová, Houšťová, Pelánová, Pokorná, Prokešová, Kovářová, Bartušková, Nováková

Rozhovory

Zpět na úvod