Bulletin k utkání #12
3. kolo: FbŠ Bohemians
Hattrick těsně padl v Pardubicích, rozhodla třetí třetina

Hattrick těsně padl v Pardubicích, rozhodla třetí třetina

Poprvé venku se představil Hattrick v nové sezóně Livesport Superligy. Výsledkově však utkání nedopadlo podle jeho představ, když Pardubice otočily skóre a přetlačily Brňany 7:5. Hosté tak i nadále čekají na první výhru.

SOKOLI Pardubice – FBŠ Hummel Hattrick Brno 7:5 (1:1, 3:3, 3:1)

Stejně jako v prvním kole chytal Filip Létal, v line-upu dále nechyběla například letní posila Lukáš Lhota. Nicméně ani to k úspěchu nestačilo. Pardubice porazily Hattrick dvougólovým rozdílem, který si vytvořily ve třetí třetině zásluhou Adama Šmída s Petrem Černým. Potom sice ještě snižoval Matěj Kostka, jenže Sokoli v závěru opět odskočili a získali všechny body. Brno proto zůstává na spodku tabulku společně s dalšími čtyřmi týmy bez bodů.

Hattrick si dobrou hrou a dostatkem šancí vypracoval solidní náskok 3:1. Dvougólovou výhodu měli svěřenci kouče Marka Fialy ještě na prahu druhé půlky utkání, jenže postupně o ni přišli. Domácí florbalisté obrátili a v klíčových momentech byli lepší. Vesměs vyrovnaný duel tak překlopili ve svůj prospěch a hosté ani napodruhé v ročníku neuspěli.

V ofenzivě se dařilo různým hráčům, když pět branek Hattricku mělo pět různých střelců. Bodově nejvíce zazářil Lukáš Jalový díky bilanci 1+2, která Jihomoravany dlouho držela ve hře o vítězství. Jeden gól a asistenci potom zaznamenali Šimon Hronek a Tomáš Brom.

Poprvé od postupu do superligy se Brňanům stalo, že odjeli z Pardubic bez jediného bodu. V uplynulých dvou ročnících tam vždy vytěžili aspoň prodloužení – jednou s bonusovým bodem za výhru, jednou bez něj. Pro Hattrick to znamená zároveň druhou porážku v řadě se Sokoly.

Měření sil přineslo i poměrně kuriózní situaci na soupiskách obou týmů. Nastoupili proti sobě totiž dva hráči s úplně stejným jménem, a to Lukáš Kučera. Zatímco brněnský člen kádru nebodoval, jeho jmenovec na domácí straně měl 1+1 a pořadatelé ho vyhlásili nejlepším hráčem zápasu.

Napravit výsledek ale může Hattrick velice rychle. Už zítra, v neděli 19. září, hraje Brno od 17.00 doma proti Bohemians. Na utkání, jež hostí sportovní hala Maloměřice, nebude chybět ani klubová legenda Luděk Ondráček. Právě on se tam bude oficiálně loučit s bohatou florbalovou kariérou. Vstupenky získáte v síti Ticketportal ZDE.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 4. Pakosta (Savický), 34. Kučera (Černý), 36. Žáček (Slabý), 38. Savický (Šmíd), 45. Šmíd (Velc), 48. Černý (Kučera), 59. Šmíd – 19. Jalový (Brom), 24. Hronek Š. (Jalový), 33. Brom (Hronek Š.), 40. Fuchs (Jalový), 57. Kostka (Slezák). Střely: 23–30. Vyloučení: 1–3. Využití: 1–0. Diváků: 205. Rozhodčí: Čížek, Laštovička.

Sestava

PardubiceHattrick
Haleš (Aubus) – Petr, Pakosta, Kohoutek, Kučera, Teichman, Nezval, Slabý, Klein, Velc, Šmíd, Prix, Křinka, Savický, Rusin, Smola, Žáček, ČernýLétal (Kolajta) – Sládeček, Kostka, Jalový, Juhaňák, Suk, Kůra J., Dvořák, Kůra M. – Hronek M., Slezák, Lhota – Brom, Fuchs, Hronek Š. – Procházka, Kučera, Vlach

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod