Bulletin k utkání #12
3. kolo: FbŠ Bohemians
Hattrick Talk s Petrou Prouzovou: Ženy vyhlíží ligovou premiéru

Hattrick Talk s Petrou Prouzovou: Ženy vyhlíží ligovou premiéru

První kolo poháru je minulostí, teď hurá na 2. ligu žen! Holky Hattricku zahajují svoji cestu ligovými soutěžemi už o víkendu, kdy absolvují turnaj v Hluku. O přípravě, jak se tvořil kádr a spoustě dalších témat mluvila trenérka žen Petra Prouzová v podcastu Hattrick Talk.

V novém vydání Hattrick Talku nerozebírají klubový redaktor Tadeáš Mima a tiskový mluvčí Kryštof Severa pouze dění kolem ženského A-týmu. Prouzová popisuje mimo jiné i fungování celé dívčí sekce, jejíž start byl oznámen už téměř před rokem, což znamenalo postupný vývoj a změny.

Hlavní družstvo žen přesto bylo velkým tématem, jelikož zbývá pouze pár dní, než se odehrají první duely na turnaji v Hluku. V nich Hattrick vyzve Bulldogs Brno B a Zlín Lions, hrát se bude v neděli 19. září od 16.00 a 18.30. S Hattrickem se navíc počítá jako s velkým favoritem na postup do vyšší soutěže.

Prouzová vyzdvihuje jména jako Aneta Federselová, Anna Finková či Linda Hyksová, které přicházejí jako opory s extraligovými zkušenostmi. Zároveň se však tým může spolehnout na hráčky jako Veronika Praxová, Nicola Heralová a řadu dalších, jež dělají sestavu ještě všestrannější a silnější.

„Soutěž se hraje 3 × 13 minut, což je pro mě poměrně netradiční. Původně jsme počítali, že budeme hrát na tři pětky, kdy každá lajna má nějaké speciální úkoly. V tuto chvíli ale máme pár zraněných hráček v obraně, takže to spíše vidím, že pojedeme se třemi útoky, dvěma obrannými dvojicemi a oběma gólmankami,” přibližuje Prouzová v podcastu.

„Počítáme s tím, že obě gólmanky dostanou příležitost.”
Petra Prouzová, trenérka ženského A-týmu Hattricku

V prvním kole poháru, z něhož Hattrick postoupil do další fáze, chytala výhradně Tereza Ondrová. Trenérka ovšem potvrdila, že šanci rozhodně dostane i Rosana Šaferová a brankářky se během zápasů protočí.

„Počítáme s tím, že se budou střídat a obě dostanou příležitost. Jsem příznivec toho, že jednička může chytat klidně celou sezónu, ale zatím si nemyslím, že by mezi nimi byl v tuto chvíli nějaký propastný rozdíl, aby si obě nezasloužily prostor,” komentuje trenérka.

Co dalšího řekla Prouzová před úvodními duely druhé ligy žen? Poslechněte si celou epizodu Hattrick Talku v odkazech níže (15m 44s).

Podcast postupně přidáváme i na další platformy:

Anchor | Spotify | Apple Podcasts | Google Podcasts

Zpět na úvod