Bulletin k utkání #12
3. kolo: FbŠ Bohemians
Hyksová posiluje Hattrick! Extraligové ambice jsou výzva, říká

Hyksová posiluje Hattrick! Extraligové ambice jsou výzva, říká

Ostřílenou oporu zlákaly do svého týmu florbalistky Hattricku! Za Brňanky nastoupí ve druhé lize žen Linda Hyksová, která má za sebou bohaté zkušenosti z nejvyšší soutěže. Pro už tak silný kádr jde o významnou posilu v boji o postup.

Hyksová nastupovala v ženské extralize od sezóny 2012/13, kdy vynikla v Židenicích dvanácti góly a čtrnácti přihrávkami během 27 utkání (včetně play-off). V brněnském klubu strávila šest ročníků a pomohla týmu k pěti postupům do vyřazovací fáze.

Následně pokračovala odchovankyně Orlicka-Třebovska do Bulldogs, kde měla za třináct duelů bilanci 6+6. Teď ale před ní stojí další angažmá – konkrétně v nově vzniklém družstvu žen Hattricku, jež už o víkendu čeká premiéra ve druhé lize. Celkové extraligové statistiky Hyksové zní 132 zápasů, 67 tref a 36 asistencí.

„Oslovila mě kamarádka Aneta Federselová, jestli bych to nechtěla zkusit pod Petrou Prouzovou, pod kterou jsem hrávala už dříve,“ popsala Hyksová. Právě s nynějšími spoluhráčkami, jako je Federselová či Anna Finková, se potkala již při působení v nejvyšší soutěži. „Tým navíc má ambice postoupit do Extraligy žen, což je pro mě výzva,“ vyzdvihla nová posila dlouhodobý cíl.

Postupný návrat po zranění

Poslední oficiální zápas však odehrála Hyksová před více jak rokem a půl. Musí si tak opět zvyknout na tréninkovou zátěž v plné palbě. „Loni jsem už nehrála vůbec, protože jsem byla zraněná. Takže se zkouším pomalu vrátit do tempa, ale je to těžký začátek,“ přiznala zkušená střelkyně.

Nicméně družstvo, které Hattrick aktuálně má, jí situaci pomáhá zvládnout. „Máme super kolektiv. Holky jsou šikovné a s hokejkou to zvládají skvěle. Dohromady máme kvalitně poskládaný tým,“ chválila Hyksová.

Holky Hattricku začnou ligovou sezónu už tuto neděli 19. září. Brňanky zamíří na turnaj do Hluku, kde nastoupí proti Bulldogs B od 16 hodin a proti Zlínu Lions od 18.30.

Zpět na úvod