Bulletin k utkání #01
9. kolo: Tatran Střešovice
Další těsná bitva, Tatran zvládl závěr s dvěma body

Další těsná bitva, Tatran zvládl závěr s dvěma body

Hattrick má za sebou další obrovský boj. V prvním domácím duelu po restartu Livesport Superligy hostil Tatran a sahal po třech bodech. V prodloužení nakonec rozhodly Střešovice díky brance Filipa Langera.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Tatran Teka Střešovice 3:4p (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)

Zahajovací formace se od sobotního utkání na Spartě prakticky nezměnila. Jedinou novinkou byl post brankáře, na němž se představil Filip Kuhn. A Brňany rozhodně nečekala od prvních vteřin žádná pohoda, protože vzdorovali mladému a aktivnímu soupeři.

Pražané začali aktivněji a Hattrick se soustředil hlavně na obranu. Příležitosti Tatranu si ale domácí florbalisté většinou pohlídali a chodili do svižných brejků. Ani z nich ovšem góly nepadaly a naděje obou mužstev zůstávaly stejné. To se nezměnilo ani při brněnském oslabení, jež Hattrick přečkal s čistým štítem.

Minutu před koncem třetiny mohlo Brno potrestat Tatran za neproměňování šancí. Přímočará akce od Kuhna však dopadla neúspěšně a hra se rychle obrátila. Míček dostal Petr Brautferger a hosté získali vytoužený náskok. Hráči FBŠ se tak museli připravit, že v prostředním dějství budou dohánět mírnou ztrátu.

Hra plynula a nadále bylo vidět, jak více tlačí Tatran. Hattrick ale měl štěstí, když několik příležitostí buď šlo mimo tyče, nebo do výstroje gólmana. Právě on byl velkým tahounem a vysloužil si i cenu pro nejlepšího hráče utkání. Díky přesně obraně hrozili i Brňané, například Šimon Leško krásně unikl a vyrovnal na 1:1.

Kolem půlky třetiny se navíc vylučovalo na straně Střešovic. To byl další moment, který mohl podpořit domácí. Svěřenci Milana Fridricha však vzadu makali a všechny nebezpečné míčky odrazili pryč. Hattrick tak promarněná možnost na obrat velmi mrzela. Nicméně na druhou stranu ho povzbuzovalo, že do třetí části půjde za remízového stavu.

V poslední dvacetiminutovce se skóre měnilo bleskově. Brněnští florbalisté nechali projít dopředu Matěje Havlase a Tatran rychle vedl. Náskok ale netrval dlouho, když se okamžitě po buly vrhl za vyrovnáním navrátilec z Finska Adam Hemerka. Napínavá zápletka pokračovala a na vítězství mohl dosáhnout kterýkoliv tým.

Už během utkání si vytvořil několik dobrých pozic David Coufal, jenže žádná neskončila gólem. V 57. minutě se ovšem útočník skvěle urval a trefou na 3:2 přiblížil Hattrick výhře. Střešovice se však nepoložily, a ještě stáhnuly manko. V závěru navíc dvakrát cinkala tyč za Kuhnem a mohlo být ještě hůře. Skóre 3:3 přesto vydrželo do závěru normální hrací doby a čekalo dramatické prodloužení.

V přidaném čase se snažil rozhodnout Tatran, což se mu podařilo zhruba půlminutu před jejím koncem. Přesně do sítě doklepával Filip Langer a Hattricku nechal pouze bod. Brňané proto zůstávají ve spodní polovině tabulky Livesport Superligy a vyhlíží následující dvojkolo. V něm budou hrát 5. prosince ve Vítkovicích a o den později zamíří do Prahy, kde vyzvou Bohemians.

Příští domácí duel je na programu 14. prosince, kdy Hattrick nastoupí k televiznímu zápasu proti Sokolům Pardubice.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 27. Leško (Hrazdira), 51. Hemerka (Slezák), 57. Coufal (Slezák) – 20. Brautferger (Havlas), 41. Havlas (Langer), 58. Pánek (Meliš), 65. Langer (Havlas). Střely: 17–42. Vyloučení: 2–1. Využití: 0–0.

Sestavy

HattrickTatran
Kuhn (Kolajta) – Brom, Zach, Fuchs, Coufal, Juhaňák, Leško, Slezák, Dvořák, Kostka, Hrazdira, Vlach, Sládeček, Horák, Halama, Kůra M., Hemerka, HronekJurco (Kříž) – Tlapák, Rod, Mühlfait, Sládeček, Sádlo, Navrátil, Kolísko Jak., Langer, Havlas, Novotný, Meliš, Němeček, Vítovec, Pánek, Šindelář, Klápa, Brautferger

Ohlasy trenérů

Marek Fiala (Hattrick): „Po dlouhé době jsme hráli doma, takže super. Tatran očividně neměl problém s povrchem jako jiní soupeři. Objektivně byl protivník výrazně lepší a připravil si mraky šancí. Mnohdy jsme měli štěstí a podržel nás brankář. V tomto ohledu musíme říct, že bod je pro nás velmi cenný, i když se mohlo zdát, že jich bude více. Soustředili jsme se na obranu a odedřeli to až do konce. Na míčku jsme toho bohužel moc nepředvedli, chyběla nám kvalita.“

Milan Fridrich (Tatran): „Myslím si, že po první třetině jsme lehce polevili z tempa. To byla velká škoda, nechali jsme se uspat a nedrželi kvalitu, jakou bychom měli mít. Lehce jsme otupili tlak, který kdyby vydržel celých šedesát minut, asi bychom rozhodli dříve.“

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod