Bulletin k utkání #01
9. kolo: Tatran Střešovice
Předlouhá mezera končí! O víkendu se Spartou a Tatranem

Předlouhá mezera končí! O víkendu se Spartou a Tatranem

Je to už osm týdnů, co Hattrick odehrál poslední duel florbalové Livesport Superligy. A právě teď přichází chvíle, kdy se vrací zpět do boje. Při restartu nejvyšší soutěže narazí na pražskou Spartu a Tatran, kterým má za minulý ročník co vracet.

Nebyla to vůbec lehká doba. Hráči Hattricku od začátku října jenom trénovali – nejdřív v menších skupinkách, pak individuálně a nakonec i zpět v hale. Příprava na palubovce znamenala pro Brňany klíčový faktor, aby se vrátili do plné formy.

„Jsem moc rád, že se Livesport Superliga rozjela. Musím přiznat, že mi chybělo zápasové vytížení,“ podotýká obránce Filip Horák. Vítěz klubového ocenění Hráč měsíce září se proto velmi těší, až opět naskočí do herního zápřahu. Hlad po bodech je rozhodně velký a měl by se projevit i mezi mantinely.

Podmínky sice nevypadají ideálně, ale všechny týmy měly situaci úplně stejnou. O to větší je napětí před víkendovým dvojkolem, kde žádné mužstvo nebude favoritem. V sobotu zamíří Hattrick na Podvinný mlýn a poměří síly se Spartou. Soupeřem, jenž svěřence Marka Fialy v uplynulém ročníku dvakrát porazil. Nejdřív 3:5, potom 2:7.

Sparťané zatím stihli v sezóně pět utkání, z nichž nasbírali šest bodů. Při srovnání s minulým ročníkem tak nenačali superligu vůbec pozitivně a zatím jsou osmí. Hattrick sice odehrál o zápas více a drží desáté místo, nicméně pokud uspěje, dostane se před Spartu. A to je velké lákadlo.

Víkend završí Brňané v prostředí, které velmi dobře znají. Poprvé od 28. září se ukážou ve sportovní hale Maloměřice, kde se pokusí přelstít Střešovice. Mladý tatranský kádr tu před necelým rokem dominoval a odvezl si výhru 8:2. Výsledek, který Hattrick skousával jen velmi těžko.

Před pauzou byl Tatran hodně silný, když se vyšplhal na druhou příčku tabulky. „Do obou víkendových zápasů vstupuje soupeř jako favorit. Může to pro nás být výhoda, kterou můžeme využít, a urvat nějaké body,“ předpokládá Horák. Právě on se v neděli potká na hřišti s kamarády a bývalými spoluhráči ze Znojma – Martinem Pánkem a Martinem Šindelářem.

„Na Paňase se Šindou se moc těším. Zažili jsme toho spolu hodně a určitě to pro mě bude mít zvláštní náboj. Jsem rád, že jsou v Tatranu spokojeni a předvádí super výkony,“ vyzdvihuje Horák. Úplně stejně na tom je i Jakub Procházka, jenž do „znojemské party“ také patří.

Sledujte a nezapomeňte na obrázky!

Obě utkání se odvysílají na videoplatformě Českého florbalu (oba dny start od 15 hodin). Sobotní duel navíc bude k dispozici živě i na HbbTV ČT Sport a na webu České televize. Hlavní pozornost se však upíná na nedělní domácí utkání, které se bude v reálném čase vysílat na odkaze ZDE. Budete v něm moct sledovat nové upoutávky a videa z produkce Hattricku, z nichž se dozvíte, co klub aktuálně dělá a připravuje.

A hlavně budete moct zkontrolovat, kde se usadily vaše obrázky! Stále totiž platí výzva, že stačí nakreslit obrázek na téma "Fandím Hattricku Brno" a poslat ho naskenovaný/vyfocený na e-mail info@hattrick-brno.cz. Případně může jít o počítačovou ilustraci. Veškeré příspěvky se pak vytisknou a vyvěsí u prostoru kolem střídačky, takže budete fandit Hattricku přímo z haly.

K utkání s Tatranem navíc chystáme spuštění digitálního bulletinu Hattricku na adrese www.bulletin.hattrick-brno.cz! Najdete tam všechny důležité odkazy včetně videopřenosu, online přenosu a spoustu dalších užitečných informací. Určitě si zbrusu novou platformu proklikejte, do nedělního zápasu se bude průběžné aktualizovat.

Zpět na úvod