Bulletin k utkání #01
9. kolo: Tatran Střešovice
Neskutečné dotahování. Na Spartu chyběl gól

Neskutečné dotahování. Na Spartu chyběl gól

Toto bylo drama do poslední chvíle. Florbalisté Hattricku odehráli první duel po restartu Livesport Superligy se Spartou, které podlehli 4:5. Na konci základní hrací doby ale Brňané svého soupeře dost zmáčkli a měli na dosah aspoň bod.

ACEMA Sparta Praha - FBŠ Hummel Hattrick Brno 5:4 (1:0, 4:1, 0:3)

Do prvního line-upu po restartu soutěže naskočil jako brankář Ondřej Kolajta. Dále na hřišti nechyběli Tomáš Brom, David Sládeček či kapitán Marek Fuchs. V pětici figurovali i Filip Horák s Lukášem Vlachem a ukázali, že Hattrick má po dlouhé pauze odhodlání.

Hrálo se poměrně vyrovnaně a šance měly oba týmy. Úvodní branku ale vstřelili domácí hráči, když Hattrick zaváhal při rozehrávce a trefil se Lukáš Ujhelyi. V dalších minutách se ovšem ani jednomu mužstvu nedařilo výsledek pozměnit. Hattrick přesto nijak nezaostával a držel se na dostřel.

Nicméně na začátku druhé třetiny situaci zvládla mnohem lépe Sparta. Pražané chodili důrazně do brankoviště, našli mezírky v obraně soupeře a zvýšili na 3:0. Ani v následujících minutách se Brno výsledkově nepřiblížilo a nemohlo najít cestu, kudy dostat míček za záda Martina Beneše.

O to horší bylo, když přišlo vyloučení Hattricku a Mikuláš Krbec ho potrestal. Sparťané působili sebevědomě a mířili za přesvědčivým skóre. To ještě potvrdili pátou trefou z hole Josefa Juhy. Jediné pozitivum prostředního dějství nastalo v jeho samotném závěru, kdy dlouhou přihrávku zpracoval René Slezák a poprvé zmírnil ztrátu.

Velké dotahování přišlo během třetí části utkání. V něm už mířil přesně pouze Hattrick, který zesiloval tlak a Spartě hodně zkomplikoval závěr. Ještě minutu a půl před koncem měli domácí hráči náskok 2:5, před posledním volným úderem však už vedli jenom 4:5. Pražané se přesto ubránili, i když horko těžko a do finálního hvizdu se obávali o body.

Právě gradující výkon v posledních momentech zápasu bude vzorem pro neděli. To se Hattrick vrátí poprvé po koronapauze domů do Maloměřic, kde přivítá Tatran Střešovice. Utkání začíná v neděli od 15 hodin a informace o něm se dozvíte v digitálním bulletinu.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 13. Ujhelyi, 22. Beneš D. (Krbec), 24. Krbec (Kolstrunk), 33. Ujhelyi (Krbec), 37. Juha (Hurt) – 40. Slezák (Juhaňák), 54. Coufal (Juhaňák), 59. Slezák (Brom), 60. Brom (Juhaňák). Střely: 15–20. Vyloučení: 2–2. Využití: 1–1.

Sestavy

SpartaHattrick
Beneš M. (Zítka) - Bartoš, Bachmaier, Kozák, Zeman, Křenek, Dolejš, Pruner, Kolstrunk, Juha, Ujhelyi, Zouzal, Velc, Beneš D., Koščo, Čermák, Kareš, Krbec, HurtKolajta (Létal) - Brom, Zach, Kostka, Hrazdira, Sládeček, Horák, Fuchs, Coufal, Juhaňák, Leško, Slezák, Dvořák, Vlach, Halama, Kůra M., Hemerka, Hronek

Ohlasy trenérů

Ondřej Kašpárek (Sparta): Už do tréninků jsme se snažili promítnout, že se hrají dva zápasy za víkend a je to takové malé play-off. V tomto utkání bylo vidět, jak Hattrick v závěru přidal, zatímco my polevili a nechali soupeře vstoupit do utkání. Ať už našimi chybami, špatným zakončením nebo zbytečným vyloučením.

Marek Fiala (Hattrick): Utekl nám začátek druhé třetiny, tahali jsme nohy a nebyli včas v soubojích. Sparta tak získala náskok, který ji posadil na koně. V závěru jsme se snažili být aktivnější a tím, že nám padl jeden dva góly, tak jsme se chytili. V tu chvíli jsme měli navrch, ale už bylo málo času. Sparta hrála kvalitněji s míčkem, ve druhé části byla lepší, a proto vyhrála.

Rozhovory po utkání

Zpět na úvod