Bulletin k utkání #01
9. kolo: Tatran Střešovice
Livesport Superliga se vrací! Kdy hraje Hattrick?

Livesport Superliga se vrací! Kdy hraje Hattrick?

Po více jak měsíci se opět rozjíždí nejvyšší florbalová soutěž mužů. Do zápasů Livesport Superligy tak naskočí i Hattrick Brno, který už zná jízdní řád pro nejbližší týdny.

V uplynulých dnech jednal Český florbal se zástupci superligových klubů o opětovném startu soutěže. Diskutovalo se o různých scénářích, a to z pohledu termínů, bezpečnosti i nejefektivnějšího vynaložení nákladů.

„Je dobře, že se situace kolem florbalu vyjasnila. Z našeho pohledu je skvělé, že se našel způsob, jakým se může Livesport Superliga rozběhnout. Velmi si toho vážíme,“ uvedl prezident Hattricku Dan Koubek.

Hrát se bude systémem víkendových dvojkol. Hattrick by tak měl do konce kalendářního roku odehrát šest utkání. Poprvé do hry naskočí v sobotu 28. listopadu na hřišti Sparty Praha, přičemž o den později se představí doma proti Tatranu Střešovice.

Pro druhé dvojkolo (5. a 6. prosince) se plánují venkovní souboje s Vítkovicemi a Bohemians. Poslední předvánoční duely pak absolvují Brňané 12. prosince v Otrokovicích a 13. prosince doma proti Pardubicím.

Testování před dvojkoly

Hráči superligových klubů budou muset dodržovat přísná hygienická pravidla, mezi něž patří také povinné pravidelné testování na onemocnění covid-19 formou PCR testů před každým hracím víkendem. Utkání se uskuteční bez přítomnosti diváků.

„Rozpis je upravený na dvojkola proto, abychom jedno testování mohli použít na oba zápasy v rámci víkendu. Tím se sníží náklady, se kterými nám zčásti pomůže příspěvkem i Národní sportovní agentura. Věřím, že vše zvládneme a restart superligy proběhne úspěšně,“ sdělil Koubek.

Rozjezd sezóny okomentoval i tiskový mluvčí klubu Kryštof Severa. „Pro Hattrick Brno je opětovné spuštění Livesport Superligy velmi důležitým krokem, který vítáme. Respektujeme zvýšené hygienické požadavky a přizpůsobíme se jim,“ řekl.

Brňané zároveň doufají, že se co nejdříve potkají na tribunách i se svými fanoušky. „V současné době platí více než kdykoliv předtím, že Spolu jsme Hattrick. Věříme, že to společně zvládneme a porazíme covid,“ doplnil Severa.

Aktuální rozpis dvojkol Livesport Superligy do konce kalendářního roku

DatumUtkání
sobota 28. 11.Sparta–Hattrick
neděle 29. 11.Hattrick–Tatran
sobota 5. 12.Vítkovice–Hattrick
neděle 6. 12.Bohemians–Hattrick
sobota 12. 12.Otrokovice–Hattrick
neděle 13. 12.Hattrick–Pardubice

Zpět na úvod