Bulletin k utkání #61
16. kolo 1LM: vs. Bulldogs
Velké derby na obzoru: jak bude Hattrick čelit Bulldogs?

Velké derby na obzoru: jak bude Hattrick čelit Bulldogs?

Většího zápasu v Brně není. Florbalisté Hattricku se připravují na páteční souboj v rámci první ligy, který jim do cesty přivádí jejich městské rivaly Bulldogs. Utkání navíc bude o to peprnější, že svěřenci kouče Šišky tomuto soupeři minule podlehli poměrně vysokým rozdílem. Bude skóre tentokrát jiné?

Podle toho, jak vypadá tabulka, je papírový favorit jasný. Buldoci v dosavadním průběhu soutěže nasbírali dvojnásobek bodů, než má Hattrick, a tak jim náleží první příčka. Z posledních tří duelů navíc pokaždé odcházeli s plným počtem bodů, přičemž o předešlém víkendu rozdrtili 14:4 České Budějovice. Zkrátka forma jako hrom.

Hattrick sice uspěl ve třech utkáních z uplynulých pěti, nicméně v minulém kole se Znojmem se zrodila porážka 6:9. I kvůli této ztrátě se mírně propadl tabulkou, když opustil devátou pozici a zastavil se na hranici elitní desítky. Od jedenáctého Hradce Králové ho přitom dělí jenom jeden bod.

Jak ovšem říká klasická poučka, v derby se může stát úplně cokoliv. „Jsou to Bulldogs, takže rivalita v krvi už od dětství. Největší sílu mají letos určitě v útoku,” přemítal obránce Hattricku Jiří Halama. A jeho slova potvrzují také statistiky, jelikož buldočí ofenziva dosud nastřílela 118 gólů v patnácti zápasech. Jde tak o nejvyšší číslo ze všech mančaftů ligy.

„V tomto ročníku nám ta derby vůbec nevycházejí, takže motivace je obrovská – aby se to konečně zlomilo a brali jsme z derby body, které potřebujeme jako sůl,” přiznal Halama. Je faktem, že Hattrick nedávno nestačil výsledkem 1:5 na Gullivers, přičemž první vzájemná bitva s Bulldogs ve 4. kole dopadla také v jeho neprospěch 4:10.

Pro FBŠ půjde o čtvrté vzájemné střetnutí s buldoky od návratu klubu do první ligy. Zatímco v předchozí základní části Hattrick vyhrál 5:4 a padl 4:5 po prodloužení, letos došlo na již zmiňovaný nezdar o šest branek. Hattrick zkrátka musí udělat všechno, aby se neopakovala další ztráta z takto velkého souboje.

Fanoušci dodnes vzpomínají především na památnou baráž o superligu, jež se uskutečnila mezi oběma celky na jaře 2019. Tehdy Hattrick ještě jako prvoligový tým postoupil do nejvyšší soutěže a vyšoupl svého brněnského soka o patro níže. Tehdy byl výraznou postavou série i buldočí Petr Koláčný, jenž během ní obdržel disciplinární trest a už se v ní neobjevil. Zato tentokrát papírová šance je, jelikož aktuálně má vyřízené hostování do Bulldogs z Mladé Boleslavi.

Pořádná zábava čeká také na vás – fanoušky. Pokud budete mít štěstí, dostanete šanci vystřelit si na miniotvor v zábraně, jež zakrývá naprostou většinu branky. V případě, že míček svým pokusem dostanete dírkou za brankovou čáru, vyhrajete poukaz u partnera klubu Florbal.com v hodnotě 5 000 korun. A to už zní jako prvotřídní lákadlo!

Dorazte se podívat na možná největší bitvu, kterou současní první liga mužů nabízí. Měření sil Hattrick–Bulldogs startuje v pátek 1. prosince od 19.00 v malé hale STAREZ ARÉNY Vodova.

1. liga mužů – 16. kolo

Pátek 1. prosince | 19.00 | FBŠ Hummel Hattrick Brno – Bulldogs Brno
ZÁPASOVÉ CENTRUM
| VIDEOPLATFORMA

Zpět na úvod