Bulletin k utkání #61
16. kolo 1LM: vs. Bulldogs

Juniorům domácí zápasy nesedly, uspěly Boleslav i Liberec

Doma tentokrát nezůstal žádný bod. Junioři Hattricku podlehli ve víkendovém dvojzápase Mladé Boleslavi i Liberci, kvůli čemuž klesli na jedenáctou příčku CE soutěže. Zatímco bitva se Středočechy dopadla čtyřbrankovým rozdílem, s Libercem to byla přetahovaná až do úplného konce.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – Předvýběr.CZ Florbal MB 1:5 (0:1, 0:0, 1:4)

V sobotu nastoupili Brňané proti týmu, v jehož barvách nastoupily také bývalé opory FBŠ. Konkrétně šlo o Jakuba Vařechu s Jáchymem Eliášem, kteří se navíc i zapsali do bodové listiny. Právě jejich spolupráce totiž otevřela skóre duelu a Hattrick musel dohánět.

Pak ovšem přišla dlouhá pasáž hry, kdy nepadaly góly ani na jedné straně. Přerušili ji právě až Jihomoravané zkraje třetí třetiny, kdy vyrovnával Jaromír Hala. V závěrečných deseti minutách ale soupeř zabral a odskočil do vítězného vedení 5:1. Přestože však domácí padli, zdobil je bojovný výkon. Navíc ukázali, že umí držet krok i s velmi silnými protivníky.

Branky a nahrávky: 46. Hala (Horák) – 18. Vařecha (Eliáš), 50. Duben (Hendrych), 56. Šourek (Vařecha), 57. Bergman (Vařecha), 58. Vařecha. Trestné minuty: 4:2. Využití přesilovek: 0:0. Střely: 22:25. Diváků: 62.

HattrickBoleslav
Málek O. (Chmela) – Málek D., Koch, Hala, Gryc (C) – Novotný, Tyll, Dorazil – Horák, Klusoň, Tkadlec – Pokorný, Neterder, LankTýc (Veselý) – Eliáš, Hendrych, Miler, Feigl, Klepal, Volovik – Miclík, Suchan, Vařecha – Duben, Šourek (C), Bergman – Kudrna, Chmelař, Venera, Diepold

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Liberec 5:6 (1:1, 0:2, 4:3)

Ještě napínavější byl nedělní souboj. Hattrick v něm držel remízový stav po dvaceti minutách, nicméně Severočeši byli ve druhé části efektivnější a získali dvougólovou výhodu. Před Brňany tak stál těžký úkol – sebrat zbytek sil a pokusit se manko eliminovat.

Ve třetí fázi se obě družstva pořádně rozstřílela. Hattrick během chvilky srovnal na 3:3 a brzy poté získal také jednobrankový náskok. Průběžný stav se však stále měnil až do posledních chvilek zápasu, z něhož přece jen vzešel jako veselejší tým Liberec. Necelou minutu a půl před koncem rozhodl o svém úspěchu, a tak nechal brněnské juniory na nula bodech z celého víkendu.

Kvůli dvěma porážkám se Hattrick sesunul na jedenáctou pozici CE ligy, kde ztrácí jeden bod na aktuálně desáté FBC Ostrava. Jestli se FBŠ opět vrátí na vyšší místa, odhalí následující dvojzápas, jenž se znovu uskuteční v Brně. Hattrick při něm hostí právě Ostravany a Vítkovice, a to o víkendu 9. a 10. prosince.

Branky a nahrávky: 12. Hala (Klusoň), 45. Neterder (Tkadlec), 45. Horák, 48. Tkadlec (Klusoň), 58. Klusoň (Neterder) – 20. Kukla (Čumpelík), 33. Stránský (Čumpelík), 36. Smolka (Cejnar), 54. Smolka (Cejnar), 54. Čumpelík, 59. Smutný (Čumpelík). Trestné minuty: 2:4. Využití přesilovek: 1:1. Střely: 24:29. Diváků: 51.

HattrickLiberec
Chmela (Málek O.) – Hala, Gryc (C), Horák, Tkadlec, Klusoň – Neterder, Koch, Novotný, Málek D., Malec, Dorazil, Tyll, KonečnýDevátý (Svrček) – Stýblo, Blažek, Kukla, Cejnar, Faltus, Hájek – Cejnar (C), Smolka, Zeman – Čumpelík, Smutný, Frontz – Vik, Passian, Karl – Stránský
Zpět na úvod