Bulletin k utkání #61
16. kolo 1LM: vs. Bulldogs
Přestřelka ve Znojmě nevyšla, Hattrick venku ztratil

Přestřelka ve Znojmě nevyšla, Hattrick venku ztratil

Velké jihomoravské derby dopadlo ve prospěch Znojma. Domácí florbalisté nastříleli Hattricku devět branek a nedovolili mu, aby získal druhé vítězství v řadě. Bilance ze vzájemných bitev tak zůstává silně na znojemské straně.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBŠ Hummel Hattrick Brno 9:6 (2:1, 5:3, 2:2)

Brňané vyjeli do Znojma povzbuzeni minulou výhrou nad Startem98, který rozstříleli devíti góly. Tentokrát se ovšem role obrátily a byl to právě jihomoravský protivník, kdo se devětkrát prosadil. Hattrick tak utrpěl porážku 6:9 a padl podruhé z posledních tří zápasů. FBŠ sice zůstalo deváté v tabulce, nicméně desátá Letka má stejný počet bodů plus utkání k dobru. Jedenáctý Hradec Králové pak zaostává pouze o bod.

Zároveň se potvrdilo, že Znojmo není oblíbeným soupeřem Hattricku. Jednalo se již o pátou porážku s tímto týmem v řadě, a tak čekání na úspěch ze vzájemné bitvy stále trvá. Naposledy slavil brněnský mančaft v říjnu 2016, kdy dosáhl na výsledek 5:3. A pokud oba týmy na sebe nenarazí v nadstavbové části soutěže, budou muset čekat na další příležitost do další sezóny.

Vedení získalo Znojmo již během první třetiny, když odskočilo do výhody 2:0. Hattrick sice před koncem dějství snížil, nicméně domácí hráči se gólově utrhli v následující fázi duelu. Využili totiž hned dvě přesilovky a postupně si vytvořili rozdíl tří branek. Mezi brněnské střelce se zařadil i Marek Fuchs, jenž se vrací do zápasového zápřahu po dlouhé absenci.

Cestu za výhrou dotáhli Znojemští ve třetí části, kterou propluli k výsledku 9:6. Za Hattrick v závěru pouze korigoval skóre Jiří Halama. Znojmu tak náleží pátá pozice tabulky potom, co si připsalo druhý úspěch z uplynulých tří soubojů.

Aktuální rozpoložení se Hattrick pokusí napravit už v pátek. Právě 1. prosince se vrátí na domácí půdu, kde poměří síly s městským rivalem Bulldogs. Derby hostí malá hala STAREZ ARÉNY Vodova od 19 hodin.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 6. Novák (Gerža), 8. Blažek (Kucharič), 26. Kucharič (Sedláček), 29. Mašek (Vavřina), 34. Kucharič (Vlček), 37. Novák (Pechura), 38. Novák (Kucharič), 50. Gerža, 57. Novák (Mašek) – 17. Gryc (Slezák), 36. Fuchs (Brom), 36. Slezák (Hronek M.), 39. Brom (Kůra J.), 53. Bednář (Fuchs), 60. Halama (Slezák). Trestné minuty: 2:8. Využití přesilovek: 2:1. Střely: 28:27. Diváků: 87. Odkazy k utkání: VIDEOPŘENOS, TEXTOVÝ ONLINE.

Sestavy

ZnojmoHattrick
Pechura (Bauer) – Vlček, Sedláček, Bajko, Ďuriška (C), Přibil – Blažek, Vavřina, Kucharič – Novák, Gerža, Mašek – Palášek, Světlík, ŠťastníkKolajta (Steiger) – Halama, Hájek, Dvořák, Gryc, Kůra M., Zeisel – Malec, Vlach, Hronek M. – Procházka, Kůra J., Slezák – Hronek Š., Bednář, Brom – Máček, Morávek, Fuchs (C)

Pozápasové rozhovory

Sestřih utkání

Zpět na úvod