Bulletin k utkání #54
3. kolo 1LM: vs. Znojmo
School match s hořkým koncem: Hattrick před super kulisou podlehl Znojmu

School match s hořkým koncem: Hattrick před super kulisou podlehl Znojmu

Do velké STAREZ ARÉNY dorazilo 850 perfektně fandících školáků, nicméně florbalisté Hattricku je výsledkově nepotěšili. Až do konce bojovali Brňané ve 3. kole první ligy se Znojmem, které v závěrečném dějství uteklo do nedostižného náskoku.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – TJ Znojmo LAUFEN CZ 3:6 (1:2, 1:0, 1:4)

Podruhé v základní části nasadil trenér Simon Šiška do line-upu brankáře Filipa Létala. Jinak zůstala zahajovací sestava stejná jako o víkendu proti Startu98. Bezgólový stav se držel do šesté minuty, kdy dostal Znojmo do vedení Jan Novák. Hostům však náskok vydržel jen chvilinku, jelikož za okamžik srovnával Nikolas Zouhar.

Brňané později čelili velkému nebezpečí, když bojovali v oslabení. Z početní nevýhody sice vyšli bez úhony, nicméně těsně před koncem dějství se podruhé střelecky prosadil Jan Novák. Znojmo tak šlo do šaten v příznivější pozici.

Ve druhé části Hattrick dlouho dobýval defenzivu soupeře marně. Objevovaly se náznaky šancí, nicméně žádná z nich nedoputovala až za brankovou čáru. Mnoho se toho nezměnilo ani během hry čtyř proti čtyřem, jež se naskytla při současném vyloučení na obou stranách. Brno zlomilo odpor Znojma až ve 36. minutě potom, co vyrovnával Jiří Halama a dal FBŠ novou naději na zvrat.

Třetí třetina patřila znojemskému Petru Maškovi, který dvěma góly zajistil svému mužstvu komfortnější vedení 4:2. Právě tato situace přiměla Brňany, aby si necelou čtvrthodinku před koncem normální hrací doby vzal time-out. Nicméně ani oddechový čas příliš nepomohl a Mašek brzy zkompletoval hattrick.

Přestože domácí mančaft ještě snížil, všechny body mu unikly. Znojmo si tak odvezlo z jihomoravské metropole cenné vítězství a Hattrick stále čeká na plný bodový zisk nového ročníku.

Na závěr patří velké poděkování všem školákům a jejich učitelům, kteří se do projektového duelu zapojili. Děti si mohly před samotným zápasem i během přestávek vyzkoušet korfbal či flag football, a navíc na tribunách udělaly pořádný rachot. Návštěva 850 diváků v hledišti je něčím naprosto úžasným a věříme, že jsme se na tomto utkání neviděli naposledy!

Další možnost spatřit Hattrick se naskytne příští týden, konkrétně v neděli 24. září při derby s Bulldogs Brno. Dějištěm zápasu bude hala SportPoint od 18.00.

Utkání jste mohli sledovat zde: TEXTOVÝ ONLINE, VIDEOPLATFORMA, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Sestavy

HattrickZnojmo
Létal (Steiger) – Kůra J., Suk, Halama, Gryc, Hájek, Zeisel – Vlach, Jiříček, Slezák – Procházka, Fuchs (C), Hronek – Zouhar, Bednář, Morávek – Zapletal, Kůra M., MáčekPechura (Bauer) – Přibil, Ďuriška, Vlček, Sedláček, Faltus, Kuba – Novák, Světlík, Kucharič – Blažek, Vavřina, Rýznar – Palášek, Lancouch, Mašek – Gerža, Rada

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 6. Zouhar (Bednář), 36. Halama (Fuchs), 56. Zouhar (Hronek) – 6. Novák (Kucharič), 19. Novák (Kucharič), 41. Mašek (Vavřina), 47. Mašek, 49. Mašek (Blažek), 56. Novák (Ďuriška). Trestné minuty: 4:4. Využití: 0:0. Střely: 29:23. Diváků: 850.

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod