Bulletin k utkání #54
3. kolo 1LM: vs. Znojmo
Horda dětí míří na Hattrick! Chystá se domácí school match se Znojmem

Horda dětí míří na Hattrick! Chystá se domácí school match se Znojmem

Velmi speciální duel čeká florbalisty Hattricku. Do boje totiž půjdou ve středu v pravé poledne, kdy startuje domácí school match se Znojmem. Hrát se bude ve velké hale STAREZ ARÉNY, kam má přijít houf fandících dětí.

Nový ročník první ligy sice začali porážkou, v následujícím kole však zaváhání napravili. Brněnští hráči nejdříve nestačili na Otrokovice, na což reagovali domácím úspěchem v prodloužení nad Startem98 v poměru 5:4. Stále se tak sice pohybují ve spodní polovině tabulky, rozdíly jsou ovšem minimální a každý bodový zisk může pořadím zamíchat.

„Určitě není stoprocentní spokojenost. S takovými týmy chceme vyhrávat za plný počet bodů, z duelu se Startem jsme rozhodně chtěli získat všechny body,” mrzelo brankáře Miroslava Steigera v pozápasovém rozhovoru po uplynulém kole. V týmu každopádně převládá odhodlání s touhou jít do dalšího střetnutí v plném tempu.

Znojemské výsledky jsou proti těm brněnským přesně opačné. V úvodním kole mančaft vyhrál (stejně jako Hattrick) nad Startem98, nicméně v následujícím týdnu byli nad jeho síly Bulldogs. V celkovém součtu to znamená umístění o bod nad FBŠ. Tým kolem trenéra Simona Šišky tedy má exkluzivní šanci rivala nejen dohnal, ale navíc ho přeskočit.

Radost brněnských florbalistů. Foto: Martin Kocourek

Na blížící se utkání dostaly pozvánku děti ze základních škol městské části Brna-sever i blízkého okolí. Očekává se tak masivní podpora mladých fanoušků na tribunách, kteří poženou Hattrick za druhým vítězstvím ze dvou soubojů. Půjde tak již o druhý school match v nejvyšších soutěží během tohoto týdne, jelikož stejný projekt zorganizovala již v úterý Mladá Boleslav proti České Lípě. Do haly Středočechů dorazilo přes sedm stovek fandů.

Brňané zároveň mají motivaci přerušit nepříznivou sérii ztrát, jež je pronásleduje v bitvách se Znojmem. Předchozí tři vzájemné zápasy dopadly vždy v neprospěch FBŠ – postupně skončily 2:4, 4:6 a 3:4. Na poslední domácí úspěch nad tímto protivníkem čeká Hattrick od roku 2015. Bude právě nadcházející school match tím momentem, kdy se výsledková kletba zlomí?

Největší přestřelky se Znojmem v historii 1. ligy mužů

28. října 2015Hattrick – Znojmo12:56. kolo, 2015/2016
15. února 2014Znojmo – Hattrick6:1021. kolo, 2013/2014
20. října 2013Hattrick – Znojmo7:8p5. kolo, 2013/2014

Pokud vám to časové možnosti dovolují, dorazte i vy společně s haldou dětí do velké haly STAREZ ARÉNY ve středu 13. září. Samotné utkání začíná od 12 hodin, již předtím ale bude připraven doprovodný program. Hala se pro školy otevírá již v 9.30, rozmezí 10.30–11.00 bude patřit ukázkové hře flag fotbalu a 11.00–11.30 se představí korfbal.

Z měření sil poběží živý článek, zpravodajství na sociálních sítích i živý přenos na videoplatformě Českého florbalu. V den zápasu si budete moci přečíst i digitální bulletin.

1. liga mužů – 3. kolo

Středa 13. září | 12.00 | FBŠ Hummel Hattrick Brno – TJ Znojmo LAUFEN CZ
ZÁPASOVÉ CENTRUM | VIDEOPŘENOS | DIGITÁLNÍ BULLETIN

Zpět na úvod