Bulletin k utkání #47
Play-off: Hattrick vs. Letka
Tvrdý direkt od Letky, čtvrtfinále je 1:1 na zápasy

Tvrdý direkt od Letky, čtvrtfinále je 1:1 na zápasy

Těžká rána pro florbalisty Hattricku. Po sobotní výhře ve čtvrtfinále první ligy Brňané doufali, že v neděli získají mečbol a budou moct být ve větší pohodě. Jejich soupeř FBC Letka ovšem dosáhl na diametrálně odlišný výsledek než v úvodním duelu a sérii zaslouženě srovnal.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Letka Toman Finance Group 2:9 (1:3, 0:3, 1:3)

Brňané nenechali nic náhodě a drželi se pravidla, že vítězná (zahajovací) sestava se nemění. Do branky opět naskočil Filip Létal, který v posledních zápasech najel na vynikající formu. Vepředu pak znovu byla připravena úderná trojice Vlach, Máček a Slezák, zatímco ve třetí formaci znovu byl připraven třeba štístko Hattricku Martin Nagy.

Domácí mančaft musel být zpočátku trpělivý, protože Letka se dostávala k míčkům a snažila se je co nejdéle držet na svých čepelích. V desáté minutě už však byli soupeři krátcí na Nikolase Zouhara, který podobně jako v sobotním duelu otevřel skóre. Průběžný stav navíc podpořil Létal několika fantastickými zákroky. Co však čert nechtěl – přišlo vyrovnání. Jen o chvilku později se výsledkově dotáhla Letka zásluhou Jana Hranického.

Ve zbytku dějství ovšem přejeli hosté Brňany, co se týče produktivity. Počkali na správnou chvíli k útoku a ze dvou rychlých přechodů utekli do vedení 3:1. Po přestávce se Hattrick snažil dotáhnout, nicméně defenziva Letky držela pevně při sobě. A co víc, hostům se naskytla příležitost zakombinovat si v přesilovce, která jim ale nevyšla. Ani po polovině hrací doby se tak Brňané nepřiblížili ve skóre a stále bylo co dohánět.

S přibývajícími minutami na časomíře však byla situace horší a horší. Letka pokračovala ve smrtícím proměňování šancí, kdy se i díky trefě z trestného střílení dostala do náskoku o pět gólů. Manko před závěrečnou částí jasně nahrávalo protivníkovi, jenž mohl zůstat ve velkém klidu.

Záblesk naděje vysvitl Hattricku deset minut před koncem, kdy zamířil přesně Martin Nagy a potvrdil svoji letošní statistiku bodu na odehraný zápas. A byť před Brnem pořád stála propast čtyř branek, nové nadšení ze strany FBŠ bylo na hřišti znát. Domácí to ale už museli zkoušet i při hře bez brankáře, což se jim vymstilo odskočením Letky na 7:2. Závěr tak už zvrat nepřinesl a série je vyrovnaná 1:1 na zápasy.

Utkání jste mohli sledovat pomocí těchto odkazů: ZÁPASOVÝ ONLINE, VIDEOPŘENOS, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Zouhar (Brom), 50. Nagy (Kůra J.) – 11. Hranický (Blana), 17. Šrámek (Hanzlík), 19. Hložanka (Filip), 34. West (TS), 35. Blana (Vojáček), 38. Hložanka (Kahánek), 54. Filip (Hložanka), 57. Döhner (Hložanka), 60. Elbl. Trestné minuty: 2:2. Využití: 0:0. Střely: 23:19. Rozhodčí: Petr Števček a Radek Števček. Diváků: 104.

Sestavy

HattrickLetka
Létal (Kolajta) – Kůra J., Suk, Kůra M., Gryc, Jelínek, Šollar – Vlach, Máček, Slezák – Zouhar, Fuchs (C), Brom – Hájek, Morávek, Nagy – Bednář, DavidPetr (Bazala) – Čech, Šincl, Elbl, Kahánek, West, Gryz – Vojáček, Blana (C), Hranický – Döhner, Filip, Hložanka – Hanzlík, Šrámek, Slaběňák

Pozápasové ohlasy

Sestřih utkání

Zpět na úvod