Bulletin k utkání #47
Play-off: Hattrick vs. Letka
Hattrick vstoupí do play-off, potrápí ho Letka?

Hattrick vstoupí do play-off, potrápí ho Letka?

Přichází zápasy, na které se čekalo od začátku sezóny. První liga mužů vstupuje do čtvrtfinálové fáze, do níž naskakují také florbalisté Hattricku. A je jisté, že se jim postaví houževnatý soupeř v podobě Letky, která v tabulce skončila jen těsně pod Brňany.

Papírově si vybojovali lepší příčku svěřenci trenéra Simona Šišky, když obsadili čtvrté místo po základní části. Letka však oproti nim nijak výrazně nezaostávala a zůstala jen o čtyři body pátá. Mužstvo se sídlem ve Štěpánkovicích k tomu mělo mnohem lepší závěr základní části díky třem výhrám z posledních pěti duelů. Zato Hattrick uspěl za stejnou dobu pouze jednou.

Vzájemná série rozhodně slibuje dramatické bitvy, což se prokázalo už během dosavadního průběhu sezóny. Během něj se oba mančafty potkaly dvakrát, a pokaždé uspěli domácí. Letka na svém hřišti si zajistila vítězství 8:4, zatímco Hattrick před svými fanoušky dominoval 6:1. Ani jeden tým si tak vůbec nic nedaruje a lze očekávat nejvyrovnanější souboje celého čtvrtfinále.

„Od soupeře očekávám důraznou a nepříjemnou hru. Možná dojde i na osobní obranu, proti které je vždy nepohodlné hrát,” usuzuje kapitán Hattricku Marek Fuchs. Zároveň ale je přesvědčen, že rozhodovat určitě budou výkony Brňanů.

„Pokud budeme hrát zodpovědně florbal, který umíme, měli bychom vyhrávat. Ve chvíli, kdy se dopustíme nějakého výpadku, soupeř toho bude využívat,” dodává Fuchs. Sezónu brněnského kapitána ovlivnilo zranění, nicméně poslední čtyři utkání už nastupuje pravidelně a je připraven být důležitým tahounem FBŠ v play-off.

Ze sestavy Letky měl nejlepší statistiky v základní části Daniel Filip, který celkově dosáhl na patnáct branek a devatenáct asistencí. Současně měl dvě gólové přihrávky z prvního vzájemného měření sil. Přes třicet bodů se kromě něj dostal ještě Vojtěch Blana (11+20), jenž zaznamenal proti Hattricku bilanci 1+1 v součtu obou duelů.

Na vrcholu produktivity Hattricku se seřadili Tomáš Brom (15+19), René Slezák (12+16) a Jonáš Kůra (13+9). Bližší souhrn statistik brněnských florbalistů jsme přinesli v samostatném rozboru na našem webu. Konkrétní článek naleznete ZDE.

Pro Hattrick půjde o první sérii play-off od postupové sezóny 2018/19, kdy se Brno propracovalo až mezi českou elitu. Tehdy narazilo ve čtvrtfinále na České Budějovice, které rozdrtilo o úvodním víkendu 17:4 a 4:0. Naposledy se stalo, že by Hattrick nevyhrál první zápas play-off, v roce 2016 proti suverénnímu Liberci.

Otevírací víkend vyřazovací fáze pro Hattrick startuje v sobotu 4. března, kdy se hraje od 17.00 ve sportovní hale CESA VUT. Série hraná na tři vítězná utkání následně pokračuje v neděli 5. března se začátkem od 18 hodin ve sportovní hale Maloměřice. Rozhodně přijďte také vy a pomozte Hattricku v cestě do semifinále první ligy mužů.

Zpět na úvod