Bulletin k utkání #47
Play-off: Hattrick vs. Letka
Junioři znají dalšího soka, v osmifinále jdou na Vítkovice

Junioři znají dalšího soka, v osmifinále jdou na Vítkovice

Atraktivní moravský souboj se naskýtá juniorům Hattricku Brno. Po emotivním postupu přes Chomutov se chystají na osmifinále florbalové CE ligy, kde proti nim stanou Vítkovice. Podle formy soupeře z konce základní části přitom lze očekávat, že půjde o pořádně náročnou výzvu.

Mladé naděje Hattricku už měly namále, když v úvodním kole play-off získal mečbol jejich soupeř z Chomutova. Po první porážce však přišel heroický obrat, který svěřenci trenéra Marka Fialy završili postupovým gólem v prodloužení třetího zápasu. Právě tento hektický vývoj zajistil Brňanům osmifinále CE soutěže, kde po nich sáhly Vítkovice.

Družstvo z Ostravy se prezentovalo v hlavní skupině nejvyšší ligy velmi dobrými výkony. Celkově to Vítkovicím stačilo na čtvrtou příčku tabulky, když před sebe pustily jenom Spartu, Bulldogs a Tatran. Dlouhodobou fázi soutěže navíc tradiční tým završil bilancí šesti výher za sebou, jež táhne už od začátku nového kalendářního roku.

Předchozí vzájemné duely v kategorii juniorů se datují do základní části minulé sezóny, z nichž pokaždé vyšly lépe Vítkovice. Co se ovšem týče play-off, za zmínku rozhodně stojí série z roku 2019. Tehdy byl průběh podobný tomu proti Chomutovu – v prvním utkání Hattrick podlehl, načež dvakrát Vítkovice porazil. Rozhodující gól na 6:5 dával nápodobně v prodloužení třetího zápasu nynější člen mužského kádru Jonáš Kůra.

Podaří se navázat podobným příběhem i tentokrát? Hrací dny jsou určeny na sobotu a neděli 4.–5. března. Případný třetí duel má nastaven úřední datum na středu 8. března. Vzhledem k umístění v ročníku se bude začínat na půdě Vítkovic, načež se série v neděli přesune právě do Brna. 

Zpět na úvod