Bulletin k utkání #47
Play-off: Hattrick vs. Letka
Perfektní vstup do play-off! Hattrick se vypořádal s Letkou

Perfektní vstup do play-off! Hattrick se vypořádal s Letkou

Čtvrtfinále první ligy se roztočilo do plných obrátek, a to vítězně pro Hattrick! Úvodní zápas série dopadl vítězstvím Brna, který pálil ostrými především ve třetí třetině. V neděli tak může vedení ve čtvrtfinále ještě navýšit.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Letka Toman Finance Group 8:2 (1:1, 2:1, 5:0)

Do úvodního zápasu play-off nasadil trenér Simon Šiška jako brankáře Filipa Létala, který odchytal třeba i poslední kolo základní části s Bulldogs. V zahajovací formaci pak oproti minulému duelu nahradil Matyáše Kůru Vít Máček.

Co se však týče skóre, nástup do utkání měli úspěšnější hosté. Letka prokázala pevnou defenzivu a nepouštěla Hattrick do většího počtu šancí. Zároveň se jí podařilo vytáhnout hru dopředu a vstřelila první gól. Hattrick odpověděl až zhruba po dalších deseti minutách, kdy brejk zužitkoval Nikolas Zouhar. Ve zbytku dějství potom Brňané museli přečkat oslabení, aby uhájili remízový stav do další fáze hry.

Prostřední třetina zato odstartovala pro Hattrick přímo perfektně. Kapitán Marek Fuchs brzy poslal Hattrick do vedení 2:1, což se jevilo jako super pozice do dalších minut. Prakticky obratem ale zahrozila i Letka, která se také nemýlila v zakončení. Čas tak plynul a napětí za vyrovnané situace rostlo. Jen těsně před koncem druhé pasáže se ovšem otevřel prostor Renému Slezákovi, jenž vrátil náskok na stranu FBŠ.

Poslední část zlomila utkání pro Hattrick – přidal totiž další dva góly a vstupoval do zbývajících osmi minut s komfortním skóre 5:2. Jihomoravané navíc ukázkově zvládli také další klíčové momenty, díky čemuž se manko Letky ještě prohlubovalo. Vítězství 8:2 tak znamená vedení v sérii a možnost, že v neděli od 18.00 v SH Maloměřice může Hattrick vybojovat ještě pevnější čtvrtfinálový náskok.

Utkání jste mohli sledovat pomocí těchto odkazů: ZÁPASOVÝ ONLINE, VIDEOPŘENOS, DIGITÁLNÍ BULLETIN.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 15. Zouhar (Fuchs), 22. Fuchs (Brom), 38. Slezák (Máček), 46. Vlach (Suk), 52. Morávek (Nagy), 55. Gryc, 58. Suk (Kůra J.), 60. Jelínek (Hájek) – 5. Sedláček (Filip), 23. Slaběňák (Hanzlík). Trestné minuty: 2:2. Využití: 0:0. Střely: 22:13. Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil. Diváků: 75.

Sestavy

HattrickLetka
Létal (Kolajta) – Kůra J., Suk, Kůra M., Gryc, Jelínek, Šollar, Grygar – Vlach, Máček, Slezák – Zouhar, Fuchs (C), Brom – Hájek, Morávek, Nagy – Bednář, DavidPetr – Čech, Šincl, Döhner, Elbl – Vojáček, Blana, Hranický (C) – Sedláček, Kahánek, Filip – Hanzlík, Šrámek, Slaběňák

Pozápasové ohlasy

Zpět na úvod