Bulletin k utkání #39
18. kolo: vs. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Bitva v Dobrušce s jedinou trefou, holky Hattricku podlehly 1:9

Bitva v Dobrušce s jedinou trefou, holky Hattricku podlehly 1:9

Jeden z posledních zápasů před vánoční pauzou nedopadl úspěšně. Ženy Hattricku nastoupily v první lize – východ proti Dobrušce, která doma dosáhla na vysoké vítězství o osm branek. Brňanky se přitom ujaly náskoku a po první části vedly 1:0.

FBC Dobruška – FBŠ Hummel Hattrick Brno 9:1 (0:1, 4:0, 5:0)

První třetinu zvládl výsledkově lépe Hattrick, byť se musel hned v páté minutě poprat s vyloučením na svojí straně. Situaci však Brňanky přečkaly a trpělivě si počkaly na otevírací gól z hole Michaely Skřivánkové.

V dalších části duelu se ale začalo skóre definitivně přiklánět ve prospěch Dobrušky. Východočešky v 27. minutě zlomily střeleckou smůlu a zvyšovaly rozdíl ve skóre. Před závěrečným dějstvím platil průběžný stav 4:1 pro domácí florbalistky. A to se mělo manko ještě prohlubovat.

Také závěrečnou fázi zvládla Dobruška s přehledem, čímž si dokráčela pro přesvědčivé vítězství 9:1. Výsledky dalších sobotních zápasů navíc znamenaly, že Brňanky spadly z osmé pozice tabulky na desátou.

„Od úvodu jsme byly jednou nohou pozadu a odstup se jen zvyšoval. Chyběla odvaha hrát na míčku, sebevědomí. Rozhodl nástup do druhé třetiny, kdy jsme v rychlém sledu inkasovaly,” hodnotila po utkání trenérka Petra Prouzová.

„S šancemi, které jsme měly, jsme naložili macešsky. A v dalším průběhu se nám nepodařilo nalézt moment, od kterého bychom se odrazily. Na můj vkus jsme to soupeři usnadnily až příliš,” dodala Prouzová. Hattrick ještě čeká druhý zápas víkendu, a to v neděli 11. prosince proti Rtyni od 15.00.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 27. Vávrová (Poláčková), 30. Bartošová (Bašová V.), 33. Peterová D. (Poláčková), 35. Ulbrichová (Peterová D.), 41. Poláčková (Peterová D.), 47. Peterová S. (Bašová M.), 49. Peterová S. (Eimannová), 50. Peterová D. (Vávrová), 60. Poláčková (Peterová D.) – 18. Skřivánková (Štěrbová). Střely: 42:25. Trestné minuty: 2:6. Využití: 1:0. Diváků: 71. Rozhodčí: Daniel Jireček, Lucie Adamová. Odkaz na utkání: ZÁPASOVÝ ONLINE.

Sestavy

DobruškaHattrick
Špačková – Bašová V. (C), Ulbrichová, Horáková, Zeisková – Peterová D., Vávrová, Poláčková – Bašová M., Eimannová, Peterová S. – Jedličková, Bartošová, BřezovskáPoláčková – Skřivánková (C), Rozenbergová V., Schindlerová M., Růžičková – Hyksová, Schindlerová V., Štěrbová – Wilczek, Slováková, Rozenbergová K. – Praxová, Macejáková, Skořinská
Zpět na úvod