Bulletin k utkání #39
18. kolo: vs. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Nervy až do samého konce! Hattrick srazil Kladno v předposlední minutě

Nervy až do samého konce! Hattrick srazil Kladno v předposlední minutě

Florbalisté Hattricku stáli před náročnou výzvou, ale zvládli ji! Po porážce z minulého kola první ligy se znovu naladili na vítěznou vlnu venku proti Kladnu, i když ještě tři minuty před koncem hrozilo, že nebudou mít ani bod.

Kanonýři Kladno – FBŠ Hummel Hattrick Brno 4:5 (1:1, 1:1, 2:3)

Do sestavy se vrátil po třízápasové absenci René Slezák, kterého nasadil trenérský štáb rovnou do zahajovací formace. A nešlo o jediné jméno, které stálo na soupisce Hattricku za pozornost. Svůj debut mezi dospělými zaznamenal junior Michal Malec, přičemž premiéru zažil i Dominik Šollar hostující z FBC Liberec. A byly to i jejich body, co pomohlo Hattricku k důležitému vítězství 5:4 po obratu v posledních třech minutách duelu.

Brňané tak odčinili předchozí porážku na domácí půdě od Českých Budějovic, která jim před týdnem přerušila slibnou sérii tří výher za sebou. Teď tak má Hattrick na kontě čtyři úspěchy z pěti utkání a minimálně do neděle poskočil o bod na třetí místo tabulky. O tom, zdali na něm zůstanou, rozhodne nadcházející měření sil Gullivers s Bulldogs.

Nováčci Malec a Šollar dostali místo ve třetí formaci, kde měli po svém boku Lukáše Jelínka, Dominika Dvořáka a Jana Morávka. Netrvalo přitom ani dlouho, než se Malcovi podařilo otevřít skóre premiérovou trefou za A-tým. Potřeboval na to osm a čtvrt minuty, zatímco asistenci mu připravil právě druhý brněnský debutant.

Kanonýři na náskok hostů odpověděli, což se jim podařilo i po druhé brance Hattricku v prostřední části zápasu. Situace přitom mohla vypadat pro Jihomoravany o něco lépe, kdyby hned v úvodu druhé třetiny proměnili přesilovou hru, kde měli řadu nebezpečných možností. Místo toho startovala závěrečná pasáž za nerozhodného stavu.

Hned zkraje proměnil trestné střílení Jakub Bohuslávek a připsal si svůj druhý gól v utkání. Kladno navíc zůstávalo odhodlané i po dalším vyrovnání Brna a prakticky hned si vzalo vedení zpátky. Hattrick se tak z pozice, kdy s Kanonýry po celou dobu ani jednou neprohrával, přesunul do přesně opačné situace. A bylo potřeba něco udělat, protože času už zbývalo žalostně málo.

Nicméně právě v tomto momentu přišla velkolepá otočka. V čase 57:36 srovnal Šollar, jenž po asistenci oslavil i první trefu za FBŠ, a následně poslal do sítě vítězný gól o osmatřicet sekund později Nikolas Zouhar. Na tuto smršť Kladno nezvládlo nijak reagovat a téměř vyhraný zápas mu Hattrick perfektně sebral.

Vedle debutantů vyšlo utkání z individuálního pohledu i Jonáši Kůrovi. Ten kromě jedné branky nastřádal ještě dvě asistence, čímž dorovnal svůj statisticky dosud nejlepší mač sezóny proti Troopers (2+1, 18. září 2022). Co se týče Zouhara, díky třinácti gólům zůstává lídrem týmové tabulky střelců.

Možnost navázat na úspěch z Kladna se naskytne Hattricku již zanedlouho. Osmnácté kolo soutěže absolvuje v neděli 11. prosince, kdy doma hostí městského rivala Gullivers. Souboj začne v 18 hodin ve sportovní hale Maloměřice.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 10. Bohuslávek, 39. Šefčík (Stůj), 41. Bohuslávek (TS), 46. Šimeček (Pfaur) – 9. Malec (Šollar), 36. Kůra J. (Slezák), 43. Máček (Kůra J.), 58. Šollar (Kůra J.), 59. Zouhar (Kůra M.). Trestné minuty: 4:0. Využití: 0:0. Střely: 17:19. Rozhodčí: Milan Baloun, Tomáš Sommer. Diváků: 152. Odkazy k utkání: ZÁPASOVÝ ONLINEVIDEOPŘENOS.

Sestavy

KladnoHattrick
Frühbauer (Horáček) – Svačinka, Veselý, Stůj, Šefčík, Nový, Prudil – Bohuslávek, Chroust (C), Janda – Novák, Šimeček, Pfaur – Hübner, Spurný, ČikaKolajta (Létal) – Kůra J., Suk, Sládeček (C), Gryc, Jelínek, Malec, Grygar – Máček, Vlach, Slezák – David, Kůra M., Zouhar – Dvořák, Morávek, Šollar

Pozápasové ohlasy

Foto: Kanonýři Kladno

Zpět na úvod