Bulletin k utkání #39
18. kolo: vs. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Ohlasy po Kladnu: Super debut pro Malce i nadstandardní zápas

Ohlasy po Kladnu: Super debut pro Malce i nadstandardní zápas

Obrovskou bojovnost znovu prokázali florbalisté Hattricku, tentokrát na hřišti Kladna. Soupeř ze středních Čech ještě chvilku před koncem měl na dosah vítězství, jenže neskutečná otočka Brna mu sebrala naděje na úspěch. Zápas hodnotili kouč Simon Šiška a debutant Michal Malec.

Právě pro Malce, který stále nastupuje především za juniorský tým, šlo o duel jako z říše snů. Byl to totiž právě on, kdo při svém historicky prvním startu za dospělý mančaft otevřel skóre krásnou střelou z dálky. A přestože to byla přetahovaná až do samého závěru, také on měl podíl na třech bodech pro Hattrick. „Klíčové byly dva rychlé góly na 5:4 v náš prospěch, pak už jsme náskok udrželi dobrou obranou,” zmínila sedmnáctiletá naděje klubu.

Trenér hostů ocenil, že se šlo o skutečně nadstandardní utkání v rámci první ligy. „Hrál se důrazný a tvrdý florbal bez nějakých prasáren, takže super. Vyrovnaný zápas po celou dobu. Čekalo se na nějakou chybu, kdo to zvládne lépe v hlavách, zůstane disciplinovaný a udrží taktické pokyny,” přibližoval Šiška.

Hattricku se tak podařilo už potřetí během necelého měsíce vyhrát o gól, když obracel nepříznivý stav v posledních minutách. Nejen toto ukazuje na velkou vnitřní sílu týmu, díky níž se Brňané posunuli o bod na třetí pozici tabulky. Kompletní ohlasy můžete zhlédnout ve videu níže.

Zpět na úvod