Bulletin k utkání #39
18. kolo: vs. Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Derby jak hrom! Gullivers vyhlíží odvetu na Hattricku

Derby jak hrom! Gullivers vyhlíží odvetu na Hattricku

Florbalisté Hattricku se těší na velké derby v předvánočním čase! V nedělním programu první ligy dojde k domácímu souboji s Gullivers, proti nimž to bylo minule pořádné drama. Brňané navíc mají extra motivaci, aby svému rivalovi odskočili do většího náskoku v tabulce.

I když v předminulém kole Hattrick zaváhal, náprava na sebe nenechala dlouho čekat. Hned po domácím zaváhání s Českými Budějovicemi nastoupilo Brno na Kladně, kde předvedlo obrovskou bojovnost a završilo otočku v posledních třech minutách. A právě takový obrovský zápal a nasazení do závěrečných sekund si chce FBŠ přenést i do dalších bitev.

Aktuálně se Hattrick nachází na třetí pozici, když hájí jednobodový náskok na čtvrté Bulldogs. Mrzet ho trochu může skutečnost, že druhé Ústí vede o tři body, nicméně nejde o žádný rozdíl, který by se nedal dohnat. Kdoví, dost možná bude situace po nadcházejícím kole opět vyrovnaná.

Celková bilance z posledních týdnů vypadá ze strany Hattricku velmi přívětivě. Při pohledu na uplynulých pět zápasů zvítězili Jihomoravané hned čtyřikrát a najeli zpět na pozitivní výsledkovou vlnu. Svěřenci trenéra Simona Šišky proto věří, že mohou na úspěchy navázat a připravit fanouškům do adventního období to nejlepší – výhru nad nepříjemným protivníkem.

Co se týče Gullivers, jejich bilance je proti statistikám Hattricku o něco horší. Každopádně ani oni nejsou v úplně špatné formě, když brali plný počet bodů z obou předchozích utkání. Naposledy udělili lekci buldokům poměrně jasným výsledkem 7:3. V tabulce tak Gullivers patří páté místo, konkrétně s odstupem čtyř bodů na Hattrick.

Podobně jako v minulém kole s Kanonýry, také předešlý duel proti Gullivers měl pořádný náboj. Hattrick vedl 2:0, ale soupeř otočil a šel do třetí třetiny s výhodou jednoho gólu. V 59. minutě ovšem srovnal Matěj Bednář a následně dal i rozhodující nájezd při vítězství Hattricku 5:4. Dá se tak čekat, že i tentokrát to bude pořádná vřava.

„Derby je speciální utkání a nevěřím tomu, že pro někoho by to byl zápas jako každý jiný. Tím pádem nás čeká těžká a vyhrocená bitva plná emocí,” říká obránce Hattricku Lukáš Suk. To platí obzvláště v situaci, kdy oba mančafty usilují o přední pozice soutěže. „Diváci se mohou těšit na kvalitní florbal, tak doufám, že jich přijde co nejvíce,” přeje si mladý bek.

Pokud by domácí mužstvo vyhrálo, šlo by již o jeho třináctý úspěch v aktuálním ročníku první ligy. Hattrick navíc má na kontě pět výher z regionálních derby (proti brněnským týmům + Aligators), což mu může dodat sebevědomí do dalšího vyhecovaného utkání.

Svůj 195. ligový duel v dresu Hattricku vyhlíží Tomáš Brom, který nedávno dosáhl milníku 250 bodů. Na padesát bodů za klubové barvy potom cílí René Slezák (aktuálně 48). Zapomínat by se nemělo ani na potenciální starty Dominika Šollara s Michalem Malcem, kteří minulý týden při své premiéře za A-tým hned bodovali.

Všichni jste na důležitém zápase srdečně vítáni! Hattrick hostí Gullivers v neděli 11. prosince od 18 hodin ve sportovní hale Maloměřice, kde bude potřeba pořádný kotel, aby domácí družstvo protivníka zničilo. Pokud máte čas, rozhodně neváhejte a staňte se opět součástí jedinečné atmosféry přímo na tribunách!

Zpět na úvod