Bulletin k utkání #22
24. kolo: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Předkolo je fuč, Ostrava vyškolila Hattrick v efektivitě

Předkolo je fuč, Ostrava vyškolila Hattrick v efektivitě

Předposlední domácí duel v základní části má za sebou Hattrick. Brněnští florbalisté nestačil na FBC Ostrava, které si přilepšilo v boji o předkolo play-off. Zato tým kouče Jana Niznera přišel o naději postoupit mezi elitní desítku Livesport Superligy.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 2:8 (1:4, 1:1, 0:3)

Do branky nasadil Hattrick Ondřeje Kolajtu, do zahajovací formace se vrátil Dominik Dvořák. Výsledkově se však změny neprojevily, protože Brňané podlehli Ostravě 2:8. Už teď je proto jasné, že se tým bude zachraňovat v play-down. Naopak FBC potvrdilo umístění v pásmu předkola play-off.

Zápas byl od začátku bojovný a Brňané drželi s papírovým favoritem krok. Domácí tým navíc otevřel skóre, když se krásně trefil z levé strany Lukáš Jalový. Soupeř ale rychle zareagoval a během dvou minut nastřílel hned tři góly. Před koncem první třetiny pak Ostrava odskočila na 4:1.

V prostřední části utkání Ostravané ještě posílili svůj náskok díky Lukáši Pešatovi. Brno potom aspoň zvládlo ubránit oslabení a odolávalo i dalším příležitostem protivníka. Právě při dalším vyloučení utekl Hattrick dopředu a Jakub Procházka stáhl na třígólový rozdíl. Do posledního dějství proto stále bylo o co hrát.

Čtyřicátá čtvrtá minuta ale naděje Brna utlumila. Dloubáček se podařil Ladislavu Gálovi a hosté zaznamenali svoji šestou branku. Hra přitom vypadala poměrně vyrovnaně, pro hosty mluvila jen úspěšnost šancí. Ostravané tak mířili za vítězstvím a Hattrick už ví, že neproklouzne do vyřazovací fáze superligy.

Ukázalo se, že pro výsledek duelu byla klíčová již první třetina. Jihomoravané nenavázali na úvodní trefu, což FBC nemilosrdně potrestalo. Domácí florbalisté však ani přes zaváhání nechtějí polevit a ve zbytku základní části ještě zabojují o body.

Příští kolo Livesport Superligy čeká Hattrick v neděli 30. ledna, a to až v dalekém Liberci. Hrát se bude v tamní hale Dukla od 17 hodin. Závěrečný domácí souboj pak následuje 13. února proti Chodovu.

Statistiky utkání

Branky a nahrávky: 11. Jalový (Brom), 37. Procházka (Suk) – 13. Stibor (Choma), 14. Sládek (Pum), 15. Sedláček (Lipový), 19. Herblich (Gál), 24. Pešat (Sládek), 44. Gál (Herblich), 57. Gál (Herblich), 58. Pešat (Klimscha). Střely: 17–14. Vyloučení: 3–1. Využití: 0–1. Diváků: 97. Rozhodčí: Kropáček, Novák.

Sestavy

HattrickOstrava
Kolajta (Raška) – Kostka, Jalový, Kůra J., Suk, Musil, Hájek – Brom, Vlach, Dvořák – Lhota, Procházka, Juhaňák – Slezák, Bednář, Hronek Š. – ZouharBinder (Janík) – Pum, Choma, Soukup, Herblich, Lipový, Klimscha, Mikoláš, Jakubec, Gál, Šubert, Sládek, Chatrný, Pešat, Hurta, Sedláček, Stibor, Elbl

Sestřih utkání

Rozhovory

Zpět na úvod