Bulletin k utkání #22
24. kolo: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Kdy bude stát nová hala klubu? Vše prozradil architekt Martin Kabát

Kdy bude stát nová hala klubu? Vše prozradil architekt Martin Kabát

Velký milník vyhlíží Hattrick Brno, který chystá pro své týmy zbrusu novou halu v městské čtvrti Brno-Lesná. V jaké fázi jsou stavební plány, kde vzal klub inspiraci a kdy by mohlo v hale padnout první buly? Nejen o tom mluvil v exkluzivním rozhovoru architekt projektu Martin Kabát.

„Poprvé jsme dali dohromady ideu haly v roce 2018 a postupně jsme na ní pracovali. Dnes mohu říct, že máme podanou dokumentaci na stavebním úřadě a splnili jsme veškeré náležitosti, které byly potřeba. Teď čekáme na stavební povolení,” přiblížil situaci architekt Martin Kabát. Klub se tehdy inspiroval už existující a plně funkční stavbou ve Švýcarsku.

Nová hala Hattricku vznikne u křižovatky v Okružní ulici, kde je vynikající dopravní dostupnost. Nedaleko jsou jak zastávky městské hromadné dopravy, tak třeba i vlaku. „Z hlediska města je dostupnost ideální. Jsme blízko konečné tramvaje číslo 5 i zastávky tramvaje 9, to stejné platí i pro autobusové linky,” vyzdvihl architekt.

Aréna má sloužit nejen dospělým týmům Hattricku, ale také mládeži. K dispozici tak bude bohatá vybavenost a špičkové zázemí. „Berme to tak, že když se nám všechno podaří, do konce roku 2022 bychom mohli kolaudovat už hotovou stavbu,” je přesvědčen Kabát.

Zajímají vás veškeré podrobnosti o nové hale? Podívejte se na celý rozhovor, jenž vám přinášíme níže. Zároveň děkujeme restauraci Les Pub za propůjčení prostor k natáčení.

Zpět na úvod