Bulletin k utkání #22
24. kolo: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Pompézní výkon juniorů! Spartě vzali všechny body

Pompézní výkon juniorů! Spartě vzali všechny body

Takový výsledek CE ligy asi Pražané moc nečekali. Junioři Hattricku urvali neskutečně cennou výhru nad Spartou, kterou přetlačili gólem z posledních minut. Solidní práci odvedl brněnský tým také proti Chodovu.

Hattrick zdolal sparťany 7:6, když rozhodl v závěrečných čtyřech minutách Martin Umlášek. Domácí střelec tak skóroval potřetí v utkání a posunul tým k důležitým bodům. Navíc Spartu ztráta mrzela proto, že se nepřiblížila Chodovu na páté pozici tabulky.

Právě junioři z Jižního Města ovšem byli tím, kdo pokořil Hattrick o den později. Svěřenci trenéra Marka Fialy se drželi až do konce zápasu na dostřel, nicméně těsně padli 5:7. Za Chodov se dařilo hlavně Lukáši Kafkovi, který kromě tří tref zaznamenal i jednu asistenci.

Aktuálně se Hattrick sice nachází ve spodní části CE ligy juniorů, výhra ho však přiblížila jedenáctým Kanonýrům Kladno. Oba týmy teď dělí čtyři body. Rozdíl mohou Brňané smazat v následujících kolech, kdy poměří síly s Pardubicemi a Mladou Boleslaví. Do konce ledna stihnou i utkání proti Liberci.

Jak se zrodil úspěch nad Spartou

V první třetině dlouho nepadaly branky, což se změnilo až po polovině dějství. Jáchým Eliáš s Martinem Umláškem vybojovali vedení 2:0 pro Hattrick, ale soupeř ještě zamakal. Stačilo pouhých pár minut, aby sparťané obrátili a šli do kabin s mírným náskokem 3:2.

Vynikající vstup Brna do prostřední části ovšem opět zamíchal skóre. Marek Zapletal už po pěti sekundách vyrovnal a následovaly další dvě trefy domácích. Jedna z toho padla během přesilovky díky Jakubu Vařechovi. Ani to však nestačilo a hosté stihli do pauzy upravit na 5:5.

Klíčovou se tak stala třetí třetina, kdy sice Sparta dotáhla otočku, jenže pak už pálil jenom Hattrick. V závěrečných sedmi minutách dvakrát mířil přesně Umlášek a rozhodl o úspěchu Brna. „Vítězství je zásluhou velké bojovnosti a obětavosti celého týmu, důležitá byla dobře odbráněná oslabení,“ zněl pozápasový komentář trenéra Fialy.

Výsledky CE soutěže juniorů

FBŠ Hummel Hattrick Brno – ACEMA Sparta Praha UNYP 7:6 (2:3, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Eliáš (Jelínek), 14. Umlášek (Hájek), 21. Zapletal (Vařecha), 27. Horák (Suk), 28. Vařecha (Jelínek), 54. Umlášek (Jelínek), 57. Umlášek (Hájek) – 15. Černý (Andrášek), 17. Andrášek (Černý), 19. Sedláček (Čech), 28. Černý (Andrášek), 39. Čech (Bláha), 43. Andrášek (Černý). Střely: 16–19. Vyloučení: 2–1 + Eliáš (HAT) 5min. Využití: 1–0. Rozhodčí: Kačer, Vašíček.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:7 (1:2, 1:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 12. Eliáš (Vařecha), 29. Zapletal (Malec), 46. Valíček (Umlášek), 51. Zapletal (Eliáš), 56. Umlášek (Zapletal) – 1. Votava (Josefovič), 3. Votava (Dufek), 21. Votava (Kafka), 38. Kafka (Matoušek), 42. Škorpa (Matoušek), 45. Kafka (Kolář), 60. Kafka. Střely: 29–38. Vyloučení: 2–1. Využití: 1–1. Rozhodčí: Cigl, Minařík.

Zpět na úvod