Bulletin k utkání #22
24. kolo: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Šance na předkolo se tenčí, rozhodne i bitva s Ostravou

Šance na předkolo se tenčí, rozhodne i bitva s Ostravou

Výsledky Livesport Superligy florbalistům Hattricku úplně nenahrávají. Brňané ztrácí šest bodů na předkolo play-off a mají poslední možnost, aby zkusili s pořadím zamíchat. Pokusit se o to mohou doma proti Ostravě, jež vyhrála pouze jediné z minulých tří utkání.

FBŠ Hummel Hattrick Brno –⁠ FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
(neděle 23. ledna, 18.00, SH Maloměřice)

Aby brněnští hráči postoupili do předkola, musí spoléhat i na klopýtnutí svých soupeřů. Na desáté Otrokovice jim chybí tři kola před koncem šest bodů, a to není jediná překážka. Pokud by Hattrick pantery přece jen dorovnal, bilance ze vzájemných duelů by vycházela v jeho neprospěch. Týmu trenéra Jana Niznera tak nezbývá než se snažit co nejvíce bodovat a zkusit ještě překvapit.

Brňany aktuálně trápí série čtyř porážek za sebou, když naposledy uspěli během prosince právě v Otrokovicích. Doma čeká Hattrick na úspěch od listopadového vítězství nad Pardubicemi. Teď přitom narazí Jihomoravané na rivala, s nímž už stihli v superlize odehrát několik dramatických soubojů.

I když Ostravě patří devátá pozice, o postup do vyřazovací fáze se nemusí strachovat. Předkolo jí neunikne a zdá se, že zbývající zápasy jen rozhodnou, z jakého místa půjde FBC do další fáze. Poslední dobou však nejsou výsledky Ostravanů stoprocentní. Například z předchozích tří utkání dovedli k výhře pouze jediné. Minule navíc schytali výprask 6:14 od Bohemians.

„Hru soupeře neřešíme. Budeme se soustředit na náš výkon a na to, aby byl co nejvíce zodpovědný a přinesl nám tři body,“ povzbuzuje obránce Lukáš Jalový. Šestadvacetiletý bek dobře ví, že zbytek základní části bude velice důležitý.

ZÍSKEJTE VSTUPENKY ZDE

ZÍSKEJTE VSTUPENKY ZDE

„Šance na postup do předkola je pro nás už spíše teoretická, ale všichni uděláme maximum, abychom ve všech zbývajících zápasech získali maximální počet bodů,“ ujišťuje Jalový. Individuálně se brněnskému hráči daří, když je nejproduktivnějším členem týmu. Dosud nasbíral deset branek a třináct asistencí.

Hattrick se s Ostravou dosud potkal v nejvyšší soutěži pětkrát, z toho dvakrát slavil vítězství. Stalo se tak i na konci října, kdy FBC padlo v domácím prostředí 2:4. Předtím se příznivý výsledek podařil v prosinci 2019 při skóre 3:2 v Maloměřicích. Brno tak určitě má na co navazovat.

Počínání Hattricku proti Ostravě můžete sledovat i vy přímo v hale! Přijďte v neděli 23. ledna od 18.00 do arény v Maloměřicích, kde se dá očekávat parádní atmosféra. Získejte své vstupenky s předstihem ZDE. Nezapomeňte se také přidat na oficiální facebookovou událost.

Livesport Superliga

24. kolo

FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava23. ledna | 18.00ONLINEVIDEO
Zpět na úvod